בנק ירושלים הציע לדקסיה לרכוש את מניותיו לפי שווי של 543 מיליון שקל
עבור 60% ממניות בנק דקסיה, ישלם בנק ירושלים 326 מיליון שקל, ועבור ה-40% הנותרים תבוצע הנפקת מניות של בנק ירושלים של 31% מההון המונפק שלו
בתמורה לרכישת מלוא מניות הבנק, ישלם בנק ירושלים בשליטת משפחת שובל תמורה הכוללת רכיב מזומן ורכיב שישולם באמצעות מניות בנק ירושלים. על פי ההצעה, בעבור 60% ממניות בנק דקסיה, ישלם הבנק 326 מיליון שקל, המגלמים, בהתייחס לרכיב המזומנים, 65% מההון העצמי של בנק דקסיה נכון לסוף ספטמבר. בעבור ה-40% הנותרים של מניות בנק דקסיה, תבוצע הנפקת מניות של בנק ירושלים בשיעור של 31% מההון המונפק של בנק ירושלים (לאחר ההקצאה), על פי יחס הקצאה של 1:1 במונחי הון עצמי נכון לסוף ספטמבר.
בנק ירושלים הוא כיום הבנק השביעי והקטן בגדולו במערכת. ההצעה, אם תצא לידי פעולה, עשויה ליצור את קבוצת הבנקאות השישית בישראל. בכך, בבנק ירושלים מנסים למעשה לנטרל את החיסרון לקוטן ממנו הוא סובל כיום ולהפוך לקבוצה גדולה יותר. כמו כן, בנק ירושלים מבקש ליהנות ממעמדו של בנק דקסיה בתחום מימון הרשויות המקומיות ופעילות זו, אם תצא לפועל, תפעל במסגרת יחידה עצמאית בתוך בנק ירושלים.
לפי נתונים של בנק ירושלים המבוססים על נתוני הפרופורמה של שני הבנקים לתשעת החודשים הראשונים של 2014, הבנק הממוזג יהיה בנק עם רמת רווחיות שהייתה עשויה להגיע ל- 15-17% ועם רווח שנתי שעשוי יהיה להגיע לכ-193-170 מיליון שקל.