פרוטליקס פירסמה תוצאות ניסוי נוספות בניסוי למחלת הפאברי
על פי תוצאות הניסוי - הנמצא עדיין בשלב מקדמי - התרופה של החברה שרדה בגוף המטופל זמן רב יותר מהמתחרות, והביאה לשיפור בתפקודי הכליות
פרוטליקס, חברת פיתוח התרופות הישראלית, פירסמה תוצאות נוספות לניסוי בשלב 1-2 בתרופת ה-PRX-102 למחלת הפאברי. התוצאות הגיעו מניסוי שנערך ב-12 חולים, כאשר תוצאות היעילות נוגעות ל-6 חולים ואילו תוצאות הבטיחות נוגעות ל-12 חולים.
- משה מנור משנה כיוון: "עתיד פרוטליקס לא במחלת הגושה"
- פרוטליקס משנה כיוון - תנסה לשפר תרופות קיימות
- עוד בכיר לשעבר בטבע עובר לפרוטליקס: משה מנור מונה למנכ"ל
התרופה האמורה ניתנת בעירוי תוך ורידי מדי שבועיים ותקופת מעקב יעילות של 6 חודשים. החברה כבר פירסמה תוצאות ראשוניות לפני כחודש אולם כעת פירסמה מידע נוסף.
הניסוי עצמו נערך בקרב 18 חולים, ולכן לעת עתה התוצאות המדווחות הן מקדמיות בלבד. החולים חולקו לשלוש קבוצות, הראשונה קיבלה מינון של 0.2 מיליגרם לקילוגרם, השנייה 1 מיליגרם לקילוגרם והשלישית 2 מיליגרם לקילוגרם. על פי תוצאות הביניים, התרופה נותרה בדם כ-60 שעות יותר מהתרופות המתחרות במינון של ה-0.2 מיליגרם, לו נעשתה בדיקת יעילות. התרופה גם הראתה שיפור בתפקודי הכליות, כמו גם הפחתה בכאב של החולים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
פרוטליקס, שפיתחה תרופה נגד מחלת הגושה המבוססת על תאי גזר, וזכתה לפני שנה וחצי לאישור שיווק מה־FDA, הסתמנה כאחת מחברות החלום הישראליות. ואולם מאז האישור לא הצליחה להגיע למכירות משמעותיות. המשקיעים צפו שפרוטליקס תקבל את אישור ה־FDA כבר ב־2011–2010, בזמן שהמתחרה שלה בטיפול בגושה, ג'נזיים, התקשתה לספק די תרופות לשוק, אלא שהאיחור בקבלת האישור גרם לפרוטליקס איחור בהגעה לשוק ולמעשה לאובדן יכולת החדירה לשוק האמריקאי.
כדי לשנות את התמונה הבעייתית הוחלף ביוני 2014 מנכ"ל פרוטליקס. ד"ר דוד אביעזר עזב אחרי 12 שנה בתפקיד, ולחברה גויסו שני שמות רבי־זכויות בתעשיית הפארמה הישראלית: שלמה ינאי, שכיהן כמנכ"ל טבע, מונה ליו"ר החברה ביולי, ומשה מנור, שכיהן כנשיא טבע אסיה פסיפיק, מונה לתפקיד המנכ"ל בספטמבר.
בניגוד להתמקדות במחלת הגושה מנור החליט למקד מאמצים בשלושה תחומים חדשים, בניסיון להפוך את התמונה של החברה, הנסחרת כיום לפי שווי של 186 מיליון דולר. אחד מהם הוא מחלת הפברי, מחלה תורשתית המורידה פעילות של אנזים מסוים, גורמת לכאבים בקצות הגפיים ומובילה בטווח הארוך לפגיעה בכליות, בלב ובכלי הדם. לדברי מנור, החברה מתכוונת להגיש את המוצר לרשות המזון והתרופות האמריקאית בסוף 2017.
המוצר השני של החברה, PRX-110, נועד לטיפול בסיסטיק פיברוזיס באמצעות חלבון שפיתחה פרוטליקס המיועד לשפר את פעילות הריאות ולהפחית זיהומים. בכוונת החברה לחבור לשיתוף פעולה עם שותף אסטרטגי מתאים להמשך פיתוח התרופה, שיבצע ניסויים מלאים בה עד להגשה לאישור ה־FDA. המוצר השלישי שבו תתמקד פרוטליקס הוא למעשה פלטפורמה להעברת תרופות בצורה אוראלית.