$
שוקי חו"ל

למרות הלחץ: ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות רושמות רווחי עתק מחוץ לארה"ב

8 מתוך 10 חברות הטכנולוגיות הגדולות בארה"ב - כולל אפל, מיקרוסופט וגוגל - רשמו בשנה אחרונה רווח של 69 מיליארד דולר במדינות עם שיעור מס נמוך. בסך הכול מחזיקות חברות אמריקאיות חוץ למדינה רווחים של 2.1 טריליון דולר

שירות כלכליסט 14:4104.03.15

שמונה מבין חברות הטכנולוגיה הגדולות בארה"ב הוסיפו בשנה האחרונה סכום משולב של 69 מיליארד דולר לרווחים שלהן מחוץ למדינה, אף שעל חברות בתעשיות אחרות הופעל לחץ להשיב את הרווחים הביתה.  

בבדיקה שערכו בבלומברג (בקרב המסמכים שהגישו 304 חברות אמריקאיות גדולות לרשות ני"ע) עולה כי מיקרוסופט, אפל, גוגל וחמש חברות טכנולוגיה אחרות מייצגות כעת למעלה מ-20% מתוך רווחים בגובה 2.1 טריליון דולר שחברות אמריקאיות מחזיקות מחוץ למדינה.

 

הסכום הכולל של כסף שהחזיקו החברות מחוץ לארה"ב עלה ב-8% לעומת השנה הקודמת, אם כי 58 חברות דיווחו על צמצום ערימת המזומנים שהן מחזיקות מחוץ לארה"ב.

 

הכספים, המייצגים את העדפת החברות לרשום רווחים במדינות שבהן שיעור המס נמוך, משכו את תשומת הלב של הנשיא ברק אובמה והמחוקקים האמריקאים, שניסו לפעול לשנות את מבנה מערכת המיסוי. אולם בשלב זה המאמצים נבלמו בקונגרס. לא נראה שחברות הטכנולוגיה מתכוונות להשיב את הרווחים שלהן לארה"ב בזמן הקרוב, לפחות כל עוד הקונגרס לא מספק להן תמריץ.

 

"זה לא הגיוני להשיב את הכספים ולשלם מס גבוה עליהם", הגיב ג'וזף קנדי, עמית בעמותה לטכנולוגיית מידע וחדשנות. "לחברות מחשב ו-IT במיוחד, יש גמישות רבה בנוגע למקום שבו הן מכריזות על רווחים". הגמישות נובעת מכך שהרווחים נובעים מקניין רוחני שניתן להעביר בקלות. "קל לרשום פטנט במדינה אחרת ולצבור שם את הרווחים", מסבירה רוזאן אלטשולר, מרצה לכלכלה מאוניברסיטת רטגרס .

 

מיקרוסופט, אפל וגוגל העלו כל אחת את הרווחים שלהן מחוץ לארה"ב ביותר מ-20% בשנה האחרונה, העלייה הגדולה ביותר מבין כל אחת מ-34 החברות שמחזיקות ביותר מ-16 מיליארד דולר מחוץ לארה"ב.

 

מהניתוח של בלומברג עולה עוד כי ג'נרל אלקטריק היא החברה שמחזיקה את הסכום הגבוה ביותר מחוץ לארה"ב, זו השנה החמישית ברציפות. הסכום המדובר עומד על 119 מיליארד דולר, עלייה של 8% לעומת סוף 2013, ושל 27% מ-2010. לעומת זאת, מיקרוסופט שילשה את האחזקות שלו מחוץ לארה"ב מאז 2010, ואילו אפל העלתה את הסכום מ-12.3 מיליארד דולר ב-2010 ל-69.7 מיליארד דולר.

 

מטה אפל בקליפורניה. הרישום מחוץ לארה"ב מטה אפל בקליפורניה. הרישום מחוץ לארה"ב צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x