בלעדי לכלכליסט
משפחת נוימן קיבלה תקופת בלעדיות לבדיקת נאותות לרכישת טן של פישמן
בעלי השליטה בקבוצת אלון שירותי רכב ומכירה במו"מ לרכישת חברת הדלק תמורת 250 מיליון שקל ו־30 מיליון שקל בתשלום עתידי התלוי בביצועי החברה
משפחת נוימן קיבלה תקופת בלעדיות של חודשיים לבדיקות נאותות לרכישת טן, כך נודע ל"כלכליסט". בעל השליטה בחברת הדלק אליעזר פישמן (82%) סיכם עקרונית עם נוימן על מכירת טן תמורת 250 מיליון שקל ו־20–30 מיליון שקל נוספים בתשלום עתידי לפי ביצועי החברה בעשר השנים הקרובות.
- משפחת נוימן במו"מ לרכישת טן מפישמן
- אליעזר פישמן הוא הלקוח שהוריד 90 מיליון שקל מהרווח השנתי של בנק אגוד
- "אם הסתיימה המחיקה של מירלנד, אני חותם על ההסדר"
המו"מ בין הצדדים נחשף ב"כלכליסט" ביום ראשון שעבר, ואתמול אישרה טן כי מתנהל מו"מ עם משקיע פוטנציאלי. עוד הודיעה החברה כי אין ודאות שהמגעים יבשילו לכלל הסכם וכי בעל השליטה פישמן יעדכן ככל שתחול התקדמות במגעים.
החברה ציינה כי מדובר בכל מניות החברה, כלומר גם חלקם של אקסלנס (5%), גיל דויטש ורוני בירם (4.3% כל אחד). פישמן דרש תחילה תשלום עתידי של 50 מיליון שקל. את התהליך מוביל פועלים שוקי הון, המנוהל על ידי עומר קרייזל.
משפחת נוימן היא בעלת השליטה בקבוצת אלון, הפועלת בתחום הרכב ומשקיעה בנדל"ן, בחברות סטארט־אפ ובמיזמים בארץ ובחו"ל. קבוצת אלון מפעילה 16 מוסכים ומרכזי שירות לרכב ומעסיקה 900 עובדים. את הקבוצה מוביל יוסי נוימן (61), הבעלים והנשיא, עם שני בניו צחי וחן. שמה של משפחת נוימן עלה לכותרות ב־2013, כשהודיעה כי תעמיד 120 מיליון שקל לטובת רכישת אי.די.בי במסגרת קבוצה שארגן נוחי דנקנר. נוסף לכך, המשפחה ניהלה מו"מ לרכישת סונול במשך יותר משנה.
בדיקות הנאותות של המשפחה בחברה יחלו כבר בימים הקרובים. עבור המשפחה מדובר בנכס סינרגי לפעילות שלה שכן בשנים האחרונות מיצבה עצמה טן, בניהולו של ערן וקנין, כרשת חנויות דיסקאונט בתחום הדלק. עבור המשפחה שמפעילה מוסכים לרכבים כבדים מדובר בפעילות משלימה, בשל הצריכה הגבוהה יחסית של רכבים אלה. טן מפעילה 49 תחנות דלק ו־17 חנויות נוחות ומחזיקה גם בחברה ברזילאית, המפעילה מתקנים הידרו־אלקטריים. ב־2013 תרמה החברה הבריזלאית 4.2 מיליון שקל ל־EBITDA של טן. לטן אין כמעט נכסי נדל"ן בבעלותה.
פישמן מנסה לממש את האחזקה בטן כבר ארבע שנים. במסגרת זו ניהל מו"מ למכירתה ב־400 מיליון שקל וגם ניסה להנפיק אותה בבורסת תל אביב, אך המוסדיים סירבו לתת לו אינדיקציה להצלחה בהנפקה לפי שווי של 500 מיליון שקל. עתה נאלץ פישמן להתפשר על המחיר, זאת מאחר שהבנקים לוחצים עליו לפרוע חובות של יותר מ־4 מיליארד שקל.