שבוע הבא: הצבעה על מתווה הסדר החוב בקבוצת אלון
זאת, לאחר שהבוקר העבירה הקבוצה שבשליטתו של שרגא בירן הצעה מתוקנת למוסדיים, שהתנגדו להצעה הקודמת
- מחזיקי האג"ח באלון לא ימנו נציגות למו"מ עם הקבוצה
- דודי ויסמן יעביר לביהמ"ש את הסכסוך עם שרגא בירן
- אלון רבוע כחול מאשרת חשיפת "כלכליסט": דודי ויסמן התפטר מתפקידיו בקבוצה
ההצעה הוגשה ע"י אביגדור קפלן, המנכ"ל הנכנס של החברה, שעברה לשליטה של שרגא בירן בעקבות סכסוך עם שותפו דודי ויסמן.
שני סעיפים מהותיים עמדו במרכז המחלוקת בין ההנהלה למוסדיים שמחזיקים בחוב של 2.2 מיליארד שקל: למוסדיים עילה לפרעון מיידי של החוב במידה ודירוג האג"ח יורד אל מתחת ל-A-, הדירוג הנוכחי. במקור ביקשה החברה לשנות את הרף ל-BBB-, כלומר להוריד את הרף בשתי דרגות, אולם הסכימה להוריד אותו בדרגה אחת, ל-BBB. במידה והדירוג יירד מתחת לדירוג זה תהיה למוסדיים עילה לפרעון מיידי. במידה והדירוג יירד ל-BBB יקבלו המוסדיים תוספת בריבית של 0.25%.
גם בסעיף עמלת הפרעון המוקדם שאותו ביקשה החברה לבטל, היא התפשרה לאור התנגדות המוסדיים והסכימה לשלם את מחיר הפארי ותוספת של 1% לשנה ריבית, על תשלומים שיוקדמו. החברה תוכל להקדים תשלומים בהיקף חצי מיליארד שקל.
בנוסף החברה תפרע כפי שהציעה בהצעה המקורית את התשלום של 270 מיליון שקל שנועד לינואר 2016, כבר לספטמבר 2015, ועד ספטמבר 2016 תפרע 315 מיליון שקל נוספים, על חשבון התשלומים הבאים (45 מיליון שקל לכל אחד מהתשלומים השנתיים).
החברה התחייבה לא לחלק דיבידנד שיוריד את יחס החוב למאזן אל מתחת ל-70%, ולפרסם מדי רבעון דו"חות סולו שיחולקו למוסדיים. ההצעה הועברה הבוקר לנאמנים, שיקיימו בגינה אסיפה והצבעה בסוף השבוע הבא.