בלעדי לכלכליסט
שויד שוב קונה מקרמר: במו"מ לרכישת לקון
צ'ק פוינט של גיל שויד צפויה לרכוש את חברת אבטחת הסלולר ב־80 מיליון דולר. שלמה קרמר, ממייסדי ענקית אבטחת המידע, משקיע בלקון ואף השקיע בהייפרוויז, הרכישה הקודמת של צ'ק פוינט
תחום אבטחת המידע הישראלי ממשיך לעורר עניין. אחרי שהשלימה את רכישתה של הייפרוויז ב־60 מיליון דולר רק לפני חודש, צ'ק פוינט מנהלת מגעים לרכישה נוספת. ל"כלכליסט" נודע כי ענקית אבטחת המידע הישראלית מקיימת מגעים לרכישתה של לקון סקיוריטי ב־80 מיליון דולר.
- גיל שויד: "נגייס 600 עובדים, כפי שלא גייסנו מעולם"
- צ'ק פוינט קונה את הייפרווייז של שלמה קרמר ב־80 מיליון דולר
- צ'ק פוינט עקפה התחזיות: עלייה של 9% בהכנסות ל-421 מיליון דולר
לקון סקיוריטי, שבה מושקע שלמה קרמר שותפו של גיל שויד להקמת צ'ק פוינט, היא חברת אבטחה שהוקמה ב־2011 והושקעו בה עד היום כ־11 מיליון דולר בלבד.
צ'ק פוינט מתמקדת באבטחת מכשירי סלולר
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
לקון סקיוריטי (Lacoon Security) מנסה להביא לעולם הסלולר את הפיירוול מעולם המחשבים האישיים.
המערכות שלה סורקות את הרשת הסלולרית ומסוגלות לגלות, למשל, רוגלות שונות כגון תוכנות הספייפון המבצעות האזנה למכשירי סלולר ללא ידיעת המשתמש. החברה, שמעסיקה 40 עובדים בלבד, הוקמה על ידי ארבעה יזמים צעירים יוצאי יחידת 8200: מיכאל שאולוב, אוהד בוברוב, עמנואל אבנר ושרון סער.
ברשימת משקיעי החברה נמצאים, בנוסף לקרמר, עמיחי שולמן, מיקי בודאי, לשעבר מנכ"ל טראסטיר, רקש לונקאר וקרן אינדקס.
צ'ק פוינט החליטה לאחרונה להתמקד בתחום אבטחת מכשירי הסלולר על רקע העלייה הניכרת בגישה למשאבים הארגוניים, כגון דואר אלקטרוני דרך הסלולר, מה שהעלה את רמת הסיכון לחדירה למידע רגיש בארגונים. לחברה יש כבר כיום תוסף אבטחה המטפל בבעיות אלה, אולם הרכישה הנוכחית מרחיבה את יכולות ההגנה של צ'ק פוינט בתחום.
רכישות לקון סקיוריטי והייפרוויז, שקרמר היה גם אחד המשקיעים בה, הן הראשונות שמבצעת צ'ק פוינט זה תקופה ארוכה.
צ'ק פוינט נמנעה מלבצע רכישות בשנים האחרונות והעדיפה להתמקד ברכישה עצמית של מניותיה. הרכישות, בסכום כולל של 140 מיליון דולר, מהוות נתח קטן מהיקף המזומנים שנמצא בידי החברה. יתרת המזומנים של החברה עמדה על 3.68 מיליארד דולר בסוף 2014.
צ'ק פוינט סיימה את 2014 עם הכנסות של 1.496 מיליארד דולר, עלייה של 7% לעומת הכנסות של 1.394 מיליארד דולר ב־2013.
הרווח הנקי המתואם הסתכם ב־715.4 מיליון דולר, עלייה של 4% לעומת 685.2 מיליון דולר ב־2013.
קרמר היה גם בין משקיעי טראסטיר ופאלו אלטו
קרמר עזב את צ'ק פוינט ב־1998, כשבאמתחתו כחצי מיליארד דולר במניותיה, ופנה מיד להקים את אימפרבה, תוך שהוא מממש את מלוא המניות שלו בצ'ק פוינט. אימפרבה, שבה קרמר שימש כמנכ"ל עד לאחרונה, הונפקה בקיץ 2011 בנאסד"ק בשווי של 400 מיליון דולר. כיום החברה נסחרת בשווי של 1.28 מיליארד דולר.
קרמר, שהפך בשנים האחרונות לאחד היזמים הישראלים הבולטים, משקיע במספר מצומצם של חברות, שרובן זכו להצלחה מסחרית. בין השקעותיו הנוספות נמצאת גם פאלו אלטו נטוורקס, שנסחרת לפי שווי של 11.9 מיליארד דולר בנאסד"ק.
חברת טראסטיר, שנמכרה ליבמ תמורת 900 מיליון דולר ב־2013, היא סיפור הצלחה נוסף של קרמר.
קרמר, שהחזיק שליש ממניות החברה, הרוויח כ־300 מיליון דולר כתוצאה מהמכירה. בודאי, שהחזיק ב־20% ממניות החברה, קיבל 180 מיליון דולר, וקרן USVP, שהחזיקה ב־25%, נהנתה מרווח של 225 מיליון דולר. יתר המניות הוחזקו בידי העובדים ומשקיעים נוספים, בהם אודי יצחייק, מנהל הסניף הישראלי של אימפרבה, רקש לונקר, ג'ון אדמס, בו קריסקו, אופש פאטל, רוברטו ווסט והאוורד שמידט.
טראסטיר פיתחה מערכת לאבטחת מערכות המחשוב של בנקים ומוסדות פיננסים מפני גניבות ופריצות סייבר.
מצ'ק פוינט לא נמסרה תגובה.
לקון סקיוריטי
שנת הקמה: 2011
מנכ"ל: מיכאל שאולוב
השקעות בחברה: 11 מיליון דולר
משקיעים בולטים: שלמה קרמר, מיקי בודאי, עמיחי שולמן, רקש לונקאר וקרן אינדקס
מספר עובדים: 40
מיקום הנהלה: רמת גן