פרשת אנדרומדה: בוטלה התביעה נגד כלל ביוטכנולוגיה
זאת בשל העובדה כי התובע הגיע למסקנה כי המשך ניהול התביעה בגובה 128 מיליון שקל לא יהיה לטובת הקבוצה אותה ביקש לייצג
הבקשה לתביעה ייצוגית כנגד כלל ביוטכנולוגיה בגין פרשת אנדרומדה בוטלה אתמול באופן סופי. הבקשה לתביעה, של שמעון אסולין, בגובה 128 מיליון שקל, הוגשה כנגד החברה וכלל תעשיות, כמו גם נגד הדירקטורים בכת"ב, המנכ"ל ראובן קרופיק וסמנכ"ל הכספים גיל מילנר.
- כת"ב הפסידה 368 מיליון ש' בשנה, עלות שכר 5 הבכירים - 18 מיליון ש'
- פשרה בין כת"ב להייפריון: ישלימו את הניסוי בתרופה לסכרת נעורים
- הישג לכת"ב: המידע על ניסויי אנדרומדה יעבור לקבוצת מומחים מטעמה
בחודש פברואר השנה חתמה כת"ב על פשרה עם הייפריון, שחתמה על עסקת מסחור עם אנדרומדה לפיתוח ה- Diapep 277, תרופה למחלת הסכרת הנעורים, אולם נסוגה מההסכם אחרי שהתגלו אי סדרים בהליכי הניסוי בתרופה. ההסכם המקורי שנחתם באפריל 2014 היה בגובה של עד 570 מיליון דולר.
תחילת הפרשה היתה בספטמבר 2014, אז טענה הייפריון כי הנתונים של הניסוי הקודם שערכה אנדרומדה בתרופה היו לא כשרים. הייפריון טענה אז כי היא גילתה עדויות הטוענות שחלק מעובדי אנדרומדה ביצעו מעשים לא כשרים, שכללו התערבות בנתונים סטטיסטיים של חברה מצד שלישי שהיתה אחראית לפענוח הנתונים. על פי הטענות, הם קיבלו נתונים לא חסויים של תוצאות המחקר והשתמשו בנתונים כדי לבצע מניפולציות על תוצאות הניסוי ולקבל תוצאות טובות מאלה שהתקבלו בפועל.
כת"ב הגישה תביעה בארה"ב נגד הייפריון בעקבות זאת בהיקף של 200 מיליון דולר, כאשר בהמשך הועברו נתוני הניסוי לקבוצת מומחים חיצונית שבחנה את תוצאות הניסוי. קבוצת המומחים פירסמה במקביל את תוצאות הבדיקה היום, וכתבה כי אכן בוצעו הפרות של כללי הניהול בניסוי, כאשר עובדי אנדרומדה נחשפו לנתונים הקשורים לחולים בניסוי שהיה אמור להיות סמוי. עוד כתב המומחה כי המידע מהניסוי לא יוכל לשמש לצורך רישום התרופה אלא כתומך בלבד.
עם זאת, חלק מהנתונים מצביעים על כך שהתרופה עשויה להיות יעילה, ובנוסף, ניתן יהיה להשתמש בניסוי כמידע תומך, אם אכן בסופו של דבר יתקבלו תוצאות חיוביות בניסוי בשלב 3 שנערך כעת. להערכת המומחה, למרות החשיפה בניסוי הקודם, ניתן להמשיך את פיתוח התרופה בארצות הברית ובאירופה, כך שלמעשה, הניסוי שנערך כעת הוא הקובע.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
נקודה נוספת שנחשפה היא העובדה כי הייפריון מאמינה שמנהלי כלל ביוטכנולוגיה לא היו מעורבים בבעיות שהתגלו באנדרומדה ולא היו מודעים אליהן, כך שמבחינה זו ראשי כלל ביוטכנולוגיה מנוקים מההתערבות בנתוני הניסוי בתרופה לסכרת של אנדרומדה, מה שככל הנראה גם תרם לגניזת התביעה הנוכחית.