$
בורסת ת"א

הרבעון החלש בהיסטוריה של היורו: השלים צניחה של 10% מול השקל

היורו היציג נקבע היום על 4.27 שקלים - ירידה יומית של 0.7%. הדולר עלה היום ב-0.2% ל-3.98 שקלים והשלים עלייה של 2% מתחילת ינואר; בעולם מאבד היום היורו 1% מול הדולר ונמצא בדרך לירידה של 11% מול מקבילו האמריקאי

שי סלינס 15:4131.03.15

היורו השלים היום (ג') את הרבעון החלש ביותר שלו במסחר מול השקל מאז 2002 לאחר ירידה יומית של 0.7% לרמה של 4.27 שקלים. בכך השלים המטבע האירופי צניחה של 9.5% מול השקל מתחילת השנה. הדולר עלה היום ב-0.2% ל-3.98 שקלים והשלים עלייה של 2% מתחילת ינואר; בעולם מאבד היורו 1% מול הדולר ונמצא בדרך לירידה של 11% מול הדולר ב-3 חודשים.

ברקע למסחר בשווקים הבינלאומיים, התקרבות הדד ליין לשיחות הגרעין בין המעצמות לאיראן. ההנחה היא כי הגעה להסדר תפיל את הנפט (איראן תגדיל משמעותית את תפוקת הנפט שלה), ובמקביל תוריד את הדולר.

 

בזירה המקומית, נגידת בנק ישראל קרנית פלוג אמרה היום במסיבת עיתונאים לרגל פרסום דוחות הבנק ל-2014, כי בהתמודדות נגד הכוחות שמחזקים את השקל, הבנק עשוי להידרש לצעדים מרחיקי לכת. פלוג לא נקטה בשם המפורש "הרחבה כמותית", או "ריבית שלילית", אך הכוונה היתה ברורה. "לאור הסביבה הגלובלית ואי הוודאות בעולם, גם כלי מדיניות נוספים נמצאים על השולחן, אלו כלים לא קונבציונאליים שיש להם גם תופעות לוואי אך אם התנאים מסביב ייחייבו אותנו, לא נהסס להשתמש בהם", אמרה פלוג.

 

אתמול פורסם כי בנק ישראל הפסיד בשנה שעברה כ-1.1 מיליארד שקל נוספים, בהמשך להפסד גדול הרבה יותר של כ-8.6 מיליארד שקל שנגרם לו בשנת 2013. ההפסד שרשם בנק ישראל בשנה שעברה מצטרף להפסדים העצומים שצבר הבנק ב-19 השנים האחרונות, וכתוצאה מכך מסתכמת כעת יתרת ההפסד הכוללת של בנק ישראל בסכום עתק של כ- 52.3 מיליארד שקל.

 

ההפסד שנגרם לבנק ישראל בשנה שעברה בולט במיוחד על רקע העובדה שבנק ישראל מנהל יתרות מטבע חוץ שהסתכמו בסוף השנה שעברה בכ-86 מיליארד דולר, ושהדולר התחזק בשנת 2014 מול השקל ב-12%.

 

אייל כהן, מנכ"ל חברת ההשקעות שיא קפיטל, אומר הבוקר כי "בהמשך לרגיעה היחסית בתנועת המטבעות בעולם, נסחר הדולר במעין רמה של שווי משקל מול השקל וממתין לידיעות נוספות מהארץ ומהעולם, אשר יניעו אותו לאחד הכיוונים. אנו מעריכים כי עד לקבלת ידיעות משמעותיות אשר יניעו את השוק, צפוי המסחר בדולר-שקל לנוע בין 3.90- 4.00, שקלים כאשר הצפי שלנו הוא לתנועה לכיוון 4.07 ו- 4.10 שקל בשבועות הקרובים".

 

ב-FXCM ישראל אמרו הבוקר כי "הדולר ממשיך לדשדש באמצע הטווח הרחב שבין 3.90 ל-4 שקלים. גבולות המחיר הללו משקפות את אי הבהירות שיש בשוק לגבי תזמון העלאת הריבית של הבנק הפדרלי מצד אחד, ומאידך כוונות המדיניות של בנק ישראל. "כרגע קשה לראות טריגר שיגרום לדולר לפרוץ מעל רמה של 4 שקלים", הוסיפו ב-FXCM.

 

 צילום: בלומברג

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x