נתן חץ: "תיקון 20 עלה לחברות הציבוריות 650 מיליון שקל"
מנכ"ל גזית גלוב רוני סופר אמר בכנס בבורסה, כי דרישות הרגולציה המחמירות בישראל מקשות על מנהלי ההשקעות
היקף שעות העבודה שהושקעו במשק בשל תיקון 20 לחוק החברות הממשלתיות (בעניין שכר הבכירים בחברות ציבוריות) מסתכם ב-1.25-1 מיליון שעות עבודה המייצגות הפסד כספי בו נשאו כל החברות הציבוריות בסך כולל של 650-500 מיליון שקל. כך העריך היום (ג') נתן חץ, יו"ר אלוני חץ, בדברים שנשא על משמעות השינוי הרגולטורי על החברות הציבוריות בישראל, בכנס של חברת קשרי משקיעים בבעלות רוני גבריאלוב שנערך בבורסה שכותרתו "שנת 2015 – הציבוריות לאן".
למרות שחץ מודה כי הוא חייב את הצלחתו לשוק ההון הישראלי שהפך את אלוני חץ לחברה בעלת הון עצמי של 1.2 מיליארד דולר, הוא טוען שבמצב הרגולציה הנוכחי היה מתקשה לשחזר את הצלחתו בגיל 40.
לדבריו, עלות המעבר מחברה פרטית לחברה ציבורית אינה אפשירת או סבירה עבור חברות קטנות והיא תולדה של מינון גבוה מדי של רגולציה. בישראל, טוען חץ, "יש חקיקה קולקטיבית מחמירה שאינה שופטת אותך במידה ואתה חוצה את הקו, אלא גם כאשר אתה מתקרב אליו".
לדבריו "חוק הריכוזיות שהתחיל בגלל אי.די.בי השית על המשק הגבלות שמי שנפגע מהם הם בעלי המניות של החברות הציבוריות". "אמות", טען חץ, "לא יכולה לרכוש חברה ציבורית כי המוצר שנקרא חברה ציבורית הוא משהו שרק אנשים זרים יכולים לקנות וחברות ציבוריות אחרות לא יכולות לקנות אותם. אני לא מדבר על פירמידה של 17 קומות. אמות לא יכולה לקנות כי רכישה של חברה מייצרת אצלה קומה שלישית".
עמדה דומה נקט גם רוני סופר מנכ"ל גזית גלוב, הנסחרת בשנים האחרונות בבורסה בניו יורק וטורונטו. לדבריו, דרישות הרגולציה המחמירות בישראל מקשות על מנהלי ההשקעות לקבל החלטות השקעה נכונות בשל עודף המידע בדו"חות.
גיורא סרצ'ינסקי, מנהל ההשקעות הראשי של עמיתים, ציין כי תיק הנכסים של הציבור נמצא בצבירה חיובית של 8.5% לשנה. לדבריו, כאשר בשנים האחרונות מציג החיסכון לטווח ארוך צמיחה של 13% בשנה, אולם 75% מההון אינו מוזרם לשוק המקומי אלא לחו"ל בשל קושי של מוסדיים לבצע מהלכים במניות בעלות נפח מסחר נמוך.
בכנס השתתפו גם מנכ"ל הבורסה יוסי ביינארט ועורכת "כלכליסט" גלית חמי.