ביג ומגדל מסתערות על אמריקה: רכשו מרכז מסחרי ובמגעים ל-6 נוספים
אחרי שביצעה לפני שבוע גיוס הון של 126 מיליון שקל (32 מיליון דולר) בבורסה בתל אביב, השלימה היום ביג רכישה של מרכז מסחרי בעיר אומהה שבנבראסקה ב-10.4 מיליון דולר
חברת המרכזים המסחריים ביג שבשליטת האחים נפתלי מסתערת על שוק הנדל"ן האמריקאי. אחרי שביצעה לפני שבוע גיוס הון של 126 מיליון שקל (32 מיליון דולר) בבורסה בתל אביב, השלימה היום ביג רכישה של מרכז מסחרי חדש (Regency Court) בעיר אומהה שבמדינת נבראסקה, בהשקעה של 10.4 מיליון דולר. בנוסף היא מנהלת מו"מ מתקדם לרכישה של שישה מרכזים נוספים בארה"ב בהשקעה כוללת של 82 מיליון דולר. הרכישה של המרכזים צפויה להיסגר, לפי להערכת החברה, לקראת הרבעון הראשון של 2016.
- מליסרון וביג השלימו גיוסים מוצלחים
- שנה מוצלחת לביג: הרווח הנקי קפץ ב-30% ל-365 מיליון שקל ב-2014
- בדרך להסדר מיותר: מבחן אומץ לחברים של אביגדור
הנכס שרכשה היום ביג ארה"ב, הוא דומה לשאר מרכזי הקניות שלהם בארץ ובחו"ל בכך שהוא משלב מתחם פתוח וסגור של חנויות, בתי קפה ומסעדות. בדומה למרבית העסקאות שלהם בארה"ב, החברה רכשה את הנכס עם שותף מקומי, כאשר הזכויות של ביג ארה"ב בנכס מסתכמות בשרשור ב-59.2% השוות 21.3 מיליון דולר מתוך שווי נכס כולל של (100%) של 36 מיליון דולר. המרכז צפוי לייצר NOI של 2.4 מיליון דולר בשנה ויש לו חוב של 18 מיליון דולר. לפיכך גובה ההשקעה של ביג ארה"ב בהון העצמי בנכס עומד כאמור על 10.4 מיליון דולר, בהתאם לחלקה (59.2%) בנכס.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
ביג נכנסה לארה"ב במאי 2010, קצת אחרי המשבר של 2009 בשוק הנדל"ן האמריקאי, מתוך רצון לנצל את המחירים הזולים בארה"ב כמנוע צמיחה והתרחבות של ביג, שכבר התקשתה למצוא נכסים חדשים בישראל. נכון להיום לביג יש 47 מרכזי קניות פעילים, 19 בישראל, 27 בארה"ב, אחד בסרביה ואחד בהודו. מי שהוביל את החברה להתרחבות לשוק האמריקאי הוא יהודה נפתלי, המחזיק ב-45% מהמניות של ביג, ומתגורר בארה"ב מאז שנות השבעים. ששת המרכזים המסחריים שנמצאים כרגע על הכוונת של ביג בארה"ב נמצאים בארבע מדינות שונות והשווי הכולל שלהם (100%) מוערך ב-430 מיליון דולר. שווי האחזקות (בין 40%ל-80%) שהיא רוצה לרכוש מוערך על ידה ב-227 מיליון דולר וההון העצמי שיושקע מוערך כאמור ב-82 מיליון דולר
בשיחה עם כלכליסט אומר מיקי בר, סמנכ"ל פיתוח והשקעות של ביג, כי צפויות עוד רכישות נוספות לביג בארה"ב מעבר לשישה שעל הפרק. "לא מתכוונים לסגור את הבאסטה בארה"ב, כמובן שנבצע עוד רכישות, אולם כרגע אין לנו שום דבר קונקרטי על הפרק". ערך הדין גיל רווה ליווה את העסקה של ביג.