עוד יום ירוק באירופה - דאקס עלה ב-1.7%, פוטסי התחזק ב-1.1%
יורו סטוקס 600 המשיך להתחזק לאחר שאתמול שבר שיא של 15 שנה. באסיה: הניקיי חצה את רף 20 אלף הנקודות לראשונה מאז שנת 2000
בורסות אירופה המשיכו היום (ו') במגמה החיובית וננעלו ברמות שיא בעלייה השבועית החדה ביותר מאז ינואר. המשקיעים אופטימיים לאחר שיוון הודיעה כי שילמה את חובה לקרן המטבע הבינלאומית. מדד פוטסי הבריטי הוסיף לערכו 1.1%, מדד דאקס הגרמני התחזק ב-1.7% ומדד קאק הצרפתי עלה בשיעור של 0.6%. הדולר התחזק בסיכום שבועי חיובי ראשון זה חודש והוא עלה היום ב-0.6% במדד הבודק את כוחו בהשוואה למטבעות העיקריים בעולם. היחלשות היורו מסייעת למדדים המרכזיים ביבשת.
מדד Stoxx Europe 600 שבר היום שוב את השיא, ביום השני ברציפות, כשהתקדם ב-0.9% ל-412.82 נקודות בלונדון. אתמול שבר מדד זה את השיא שרשם בשנת 2000 לאחר שנתוני הייצור בגרמניה עקפו את התחזיות, מה שהזין את התחושה האופטימית שכלכלת אירופה מתאוששת. המדד טיפס ב-3.4% מראשית שבוע המסחר שהיה מקוצר בשל חג הפסחא. בסך הכל מתחילת השנה רשם ראלי של 20% והוא רושם שנה שורית שביעית ברציפות, על רקע תוכנית ההקלה הכמותית של הבנק המרכזי של אירופה.
מדד הייצור בצרפת רשם יציבות בפברואר בהשוואה לינואר, אך עדיין מדובר ברמה גבוהה יותר מהצפי לירידה של 0.1%. לעומת זאת, מדד הייצור התעשייתי בבריטניה אכזב עם עלייה של 0.1% בפברואר, לעומת ירידה של 0.1% בינואר וצפי לעלייה של 0.3%. הסיבה לעלייה הנמוכה - ההאטה במגזרי הנפט והגז.
בין המניות הבולטות בעליות ניתן לציין את קרפור שעלתה ב-3.1%, לאחר פרסום נתוני מכירות שהיכו את התחזיות. שייר מטפסת בראלי של 4.7% לאחר שרגולטורים מארה"ב אישרו קדימות לבחינת התרופה Lfitegrast לטיפול ניסיוני בתופעת יובש בעיניים. הבחינה היא סימן מעודד לסיכויים לאישורה של התרופה במועד הצפוי, כך כתב בנק ג'יי. פי מורגן במכתב למשקיעים. דויטשה בנק רשם עלייה של 1% לאור העובדה שהבנק קרוב לסיום חקירה שעורכות נגדו הרשויות בארה"ב ובבריטניה בעניין מניפולציית שערים, כך על פי גורמים המקורבים לעניין. ייתכן שהבנק ייאלץ לשלם קנס של 1.5 מיליארד דולר או יותר, כדי ליישב את ההאשמות נגדו, אמר אחד מהגורמים.
מגמה חיובית באסיה
מרבית בורסות אסיה נסחרו הבוקר בעליות זה השבוע השני ברציפות כאשר האנג סנג בהונג קונג מתקרב לשיא של שבע שנים וניקיי ביפן שננעל בירידה של 0.2% כבר חצה במהלך המסחר את רף 20 אלף הנקודות לראשונה מאז שנת 2000 - 51% משיא כל הזמנים שלו שנקבע בדצמבר 1989 - 38,957.44 נקודות בסיכום שבועי רשם המדד עלייה של כ-1.8% והתחזקות של 15% מראשית השנה. המגמה החיובית בטוקיו נרשמה בעיקר בעקבות רכישת מניות על ידי הבנק המרכזי ביפן וקרנות הפנסיה כחלק מהניסיונות לעודד את הצמיחה במדינה. מדד MSCI אסיה עולה ב-0.1% וצפוי לסיים את שבוע המסחר בעלייה של 2.7%.
ברקע למסחר באסיה: האינפלציה בסין עלתה בחודש מרץ ב-1.4% - בהתאם לצפי, והדבר מגביר את האפשרות שהבנק המרכזי ימשיך בהקלה הכמותית. מדד המחירים לצרכן נפל ב-4.6% בהשוואה לשנה שעברה, גם במקרה זה בדומה לצפי, ובהשוואה ל-4.8% בפברואר. החוזים העתידיים על מדד ה-S&P 500 יורדים ב-0.1%.
שווי השווקים בעולם עלה השבוע לשיא של 69.8 טריליון דולר, כאשר ברקע רכישת מניות בהונג קונג על ידי משקיעים סינים, ספקולציות בנוגע לתמריצים בכלכלה הסינית ותוכניות הקלה כמותית באירופה ובאסיה, זאת על אף הספקולציות להעלאת ריבית בהמשך השנה בארה"ב. "התופעה שבמסגרתה כמות גדולה של כסף נכנסת לשווקים בתקופה כה קצרה מעידה על פעילות מוגזמת", אמר טים שרודרס, מנהל תיקים בחברת Pengana Capital, "דומה שיש ספקולציות רבות שמתדלקות את תנועות ההון בעקבות תוכנית ההקלה בסין, שאולי תקרה ואולי לא".
האנג סנג רשם זינוק של 6.6% ביומיים האחרונים - ההתקדמות הגדולה ביותר של המדד מאז אוקטובר 2011. מדד המניות הסיניות הרשומות בבורסות הונג קונג נסק ב-8.6% באותו משך זמן הודות לדעה הרווחת בקרב משקיעים כי שוויין של המניות יהיה דומה לזה שבסין, שם מדד שנגחאי הכפיל עצמו בתוך 14 חודשים.