יו"ר ומנכ"ל הבורסה יזכו לבונוסים של יותר מחצי מיליון שקל על 2014
יוסי ביינראט, צפוי לזכות במענק של 330 אלף שקל ואמנון נויבך, שמונה לתפקיד רק באפריל שעבר, יזכה למענק של 225 אלף שקל
יוסי ביינארט, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך מזה שנה וחצי, צפוי לזכות במענק של 330 אלף שקל עבור שנת 2014 — בונוס ששווה ל־3.8 משכורות שלו. יו"ר הבורסה, אמנון נויבך, שמונה לתפקיד רק באפריל שעבר, יזכה למענק של 225 אלף שקל, שמהווה אף הוא שווה ערך ל־3.8 משכורות.
- ביינארט: אופי פעילות חברות ההייטק הזרות מסוכן לישראל
- לראשונה: מדד מניות של הבורסה בתל אביב יכלול חברות מבורסות שונות
- יוסי ביינארט: "פעם צעקו על בריחת מוחות מישראל, היום אנחנו מוכרים אותם"
הבונוסים כפופים לאישור האסיפה הכללית של הבנק לאחר שזכו בתמיכת הדירקטוריון וחרף העובדה כי מאז נכנסו השניים לתפקיד לא נרשמו תוצאות בפועל למאמציהם הכנים להחיות את מחזורי המסחר המידלדלים בבורסה המקומית.
מהלך הדגל שמובילים השניים הוא של הפרטת הבורסה והפיכתה ממלכ"ר לכזו הפועלת לשם השאת רווחים. מהלך הכפוף לחקיקה ראשית. במקביל לביינראט שורה של יוזמות שהוא מקדם להגברת המסחר ובהן מסחר במניות הנסחרות בחו"ל ועידוד הנפקות של חברות קטנות. הבורסה אף השיקה בשנה החולפת מספר מדדים והרחיבה אפשרויות המסחר באופציות - אך מאמצים אלו טרם הניבו פרי.
ביינארט גם ביקש להוביל מהלך לשינוי ימי המסחר לשני עד שישי אך גם מהלך זה טרם הבשיל. יש לציין כי קודמיהם של ביינארט ונויבך, אסתר לבנון וסם ברונפלד שהודחו מתפקידם על ידי יור רשות ניע פרופ' שמואל האוזר לא זכו למענקים בשנים 2012-2013 בשל כשלונם להחיות את מחזורי המסחר. עם זאת עלות שכרם גם ללא הבונוסים הייתה גבוהה משמעותית מזו של ביינארט ונויבך שעלות שכרם כולל הבונוסים עומדת סביב מיליון שקל לעומת עלות שכר של 1.9-1.7 מיליון שקל לברונפלד ולבנון.