"השביתה של העובדים במפעלי ים המלח תעלה לכיל 200 מיליון דולר"
לפי הערכה של בית ההשקעות אקסלנס השביתה עשויה לגלח 30% מהרווח התפעולי של החברה ברבעון הראשון של 2015; בחודשיים האחרונים מתחולל מאבק עז בין עובדי כיל לבין הנהלת החברה, ובימים אלה מתקיימת שביתה בשני מפעלים של כיל - תרכובות הברום ומפעלי ים המלח
"השביתה של העובדים תעלה לכיל 200 מיליון דולר", כך מעריכים היום (ה') בבית ההשקעות אקסלנס את אבדן ההכנסות של החברה ברבעון הראשון של החברה.
- כיל באולטימטום לבית הדין: קיים דיון דחוף או שנפטר עובדים
- כיל מאיימת: נחזור לפטר עובדים בתוך 48 שעות
- מבוי סתום במו"מ בכיל: בית הדין יידרש לתווך והעובדים מאיימים לחזור להפגנות
בחודשיים האחרונים מתחולל מאבק עז בין עובדי כיל לבין הנהלת החברה, ובימים אלה מתקיימת שביתה בשני מפעלים של כיל - תרכובות הברום ומפעלי ים המלח. למרות פרק הזמן הארוך של השביתה, נראה עד כה שאין לה השפעות דרמטיות, וזאת אף שחלק מהמפעלים שעובדים עם כיל נפגעים.
הבוקר, הודיעה כיל לבית הדין לעבודה שאם בית הדין לא יקיים דיון דחוף במבוי הסתום אליו נקלע המשא ומתן עם הוועד עוד היום או בתחילת השבוע החברה תוציא לפועל את הפיטורים של עובדי תרכובות ברום ומפעלי ים המלח.
גלעד אלפר, אנליסט באקסלנס ברוקראז' מתייחס לשביתה שהחלה במפעלי ים המלח לפני כחודשיים ושמועד סיומה אינו ידוע: "השביתה עשויה לגלח 30% מהרווח התפעולי של כי"ל ברבעון הראשון. אנו מניחים שהשביתה הובילה לאובדן של כ-450 אלף טונה אשלג מים המלח מתוך צפי למכירות של 900 אלף טונה ברבעון. בנוסף, אנו מניחים פגיעה מסוימת בעסק של הברום אשר תהיה כנראה יחסית צנועה בשל היכולת של החברה לנצל מלאים. בסה"כ אנו צופים פגיעה של כ-13% לעומת הצפי ללא שביתה."
"ככל שמצבה של כיל בארץ הולך ומסתבך מבחינת היחסים עם העובדים ועם השלטון", מוסיף אלפר, "כך התמריץ של כיל להמשיך ולהעביר את כובד המשקל העסקי שלה לחו"ל, הולך וגודל. מבחינתה של כיל, העברת עסקיה לחו"ל היא התגובה הרציונאלית והנכונה. הבעיה היא שרמת הסיכון בפעילות הזו הינה גבוהה לעומת המשך השקעות בארץ באקלים רגולטורי סביר וככל שכיל נדחפת החוצה, כך רמת הסיכון גוברת".