אירופה: הבורסות סגרו את השבוע הגרוע מאז דצמבר
מדד Stoxx 600 איבד השבוע 2.2%; דאקס בגרמניה איבד 5.5% בסיכום שבועי - הירידה החדה מאז נובמבר 2011
בורסות אירופה ננעלו היום (ו') בירידות חדות בהתאם למגמה הכללית בעולם על רקע השינויים הרגולטוריים בסין והתגברות החששות מחדלות פירעון אפשרית של יוון. מדובר בשבוע הגרוע ביותר מאז דצמבר לאחר שמדד Stoxx 600 איבד היום 1.8%, ובסיכום שבועי - 2.2%.
השינויים בסין יאפשרו להגביר את המסחר במניות בחסר, והם מגבילים את רכישת המניות באשראי. במקביל, יו"ר קרן המטבע הבינלאומי, כריסטין לגארד, הזהירה כי לא תאפשר ליוון לדלג על אחד מתשלומי החובות שלה לנושים שלה, וראש הנציבות לענייני כלכלה ופיננסים באיחוד האירופי, פייר מוסקוביסי, אמר כי על יוון להסכים לרפורמות בכלכלתה עד אמצע מאי וכי היא מסתכנת בחדלות פירעון.
בעקבות כך דאקס בגרמניה איבד היום 2.6% ובסיכום שבועי נחתך ב-5.5% - הירידה השבועית החדה מאז נובמבר 2011. פוטסי איבד 1%, כאשר חברות כרייה כמו ריו טינטו ו-BHP ביליטון הובילו את הירידות (1.4% ו-1.6% בהתאמה). קאק בצרפת ירד ב-1.6%, ובסיכום שבועי איבד 1.9%. יוון איבדה היום 3% ובסיכום שבועי - 6%.
עוד ברקע למסחר: לפי נתונים שפורסמו היום בבריטניה, שיעור האבטלה ירד ל-5.6% בפברואר - הרמה הנמוכה ביותר מאז יולי 2008; תחזיות האנליסטים היו לשיעור אבטלה של 5.7%. השכר השבועי הממוצע עלה ב-1.7% בדצמבר-פברואר לעומת התקופה המקבילה - מעט פחות מתחזיות האנליסטים, שעמדו על 1.8%, ובהשוואה ל-1.9% בנובמבר-ינואר. עוד עולה כי מספר המועסקים בשלושת החודשים האלה קפץ ב-248 אלף - הגידול החד ביותר בשלושה חודשים עוקבים מאז אפריל 2014.
מגמה מעורבת באסיה
בבורסות אסיה נרשמה הבוקר מגמה מעורבת; מדד MSCI אסיה-פסיפיק - שאינו כולל את הבורסה היפנית - נגע ברמתו הגבוהה ביותר מאז ינואר 2008, אך נסוג מעט. עם זאת המדד סגר שבוע ירוק.
מדד האנג סנג איבד 0.3% והתרחק מהשיא בן שבע השנים שרשם השבוע. בורסת שנגחאי עלתה ב-2.2% - וסיימה את השבוע בעלייה של כ-6%. הבורסה בשנגחאי זינקה ביותר מ-30% מתחילת השנה.
לעומת זאת, הבורסה בטוקיו איבדה 1.2% - וסגרה שבוע אדום עם ירידה של 1.3%. לפני שבוע חצתה טוקיו את רף 20 אלף הנקודות בפעם הראשונה זה 15 שנה - אך המשקיעים לקחו צעד אחרוה על רקע חשש מפני הדו"חות הכספיים של החברות.
סין הקפיאה את חוקי טכנולוגיית הבנקים שעוררו התנגדות בקרב הממשל האמריקאי וקבוצות עסקיות. ההחלטה אמורה להקל את המתיחות בין וושינגטון ובייג'ינג.