בלעדי לכלכליסט
שתי חברות סיניות מתעניינות ברכישת שח"ל
הבעלים והמנכ"ל המשותף יריב אלרואי נמצא בשנגחאי ומנהל מו"מ מול אחת החברות. בין הצדדים עדיין קיימים פערים כספיים. ברקליס מלווה את הרכישה
חברת הטלרפואה הישראלית שח"ל נמצאת על המדף. ל"כלכליסט" נודע כי שתי חברות סיניות, הפועלות בתחומים המשיקים לפעילותה של שח"ל, מנהלים מגעים לרכישתה. המגעים מתנהלים לפי שווי של 130 מיליון דולר לשח"ל, שנסחרת לפי שווי של כ־90 מיליון פרנק שוויצרי בבורסת ציריך (כ־95 מיליון דולר). בשלב זה קיימים פערים כספיים במו"מ והצדדים מנסים לגשר עליהם.
- שחל טלרפואה תירשם למסחר בוול סטריט
- שחל טלרפואה חתמה על הסכם עם קופת חולים בגרמניה ב-100 מיליון יורו
- שחל טלרפואה בדרך לארה"ב: בוחנת רישום מניות בוול סטריט
עוד נודע ל"כלכליסט", כי המנכ"ל המשותף של שח"ל יריב אלרואי וצוות המורכב מהנהלת החברה נמצאים בימים אלה בשנגחאי ומנהלים מו"מ מול הגוף הבולט מבין השניים, אשר עמו התהליך נמצא בשלב מתקדם. שח"ל שכרה את שירותיו של בנק ברקליס ניו יורק לפני מספר חודשים, כדי למצוא רוכשים ולהתוות אסטרטגיה לעתיד החברה. נציגי הבנק בניו יורק ובשנגחאי מלווים את המו"מ.
בינואר 2014 הודיעה שח"ל כי בכוונתה לבצע רישום ADR (תעודת פיקדון המאפשרת מסחר במניות זרות) בארה"ב, אך מהלך זה טרם יצא לפועל.
החברה עברה מהפסד לרווח ב-2014
בדצמבר האחרון רכשה חברת סאנפאוור הסינית את נטלי, חברת שירותי טלרפואה ישראלית קטנה יותר, לפי שווי של 70 מיליון דולר. סאנפאוור הביאה את המודל של נטלי לסין, וזו גם המטרה של הגופים שמנהלים את המו"מ מול שח"ל. הטכנולוגיה של שח"ל מתקדמת יותר מזו של נטלי ומאפשרת למעשה להפוך את הסמארטפון למכשיר א.ק.ג ברמה של בית חולים. שח"ל פעילה כיום בישראל, גרמניה ויפן. החברה גם מצויה בתהליכי חזרה לפעילות בארה"ב לאחר שתקופת אי־התחרות שלה, בעקבות מכירת פעילותה בארה"ב לפני חמש שנים תמורת 110 מיליון דולר, הסתיימה.
שח"ל נוסדה ב־1987 על ידי יורם אלרואי, אביהם של ארז ויריב אלרואי, המנכ"לים המשותפים של החברה. שח"ל התחילה את דרכה כחברה שמפעילה קו של ניידות לטיפול נמרץ והפכה לחברה המספקת שירותי ניטור ואבחון מרחוק של חולי לב וריאה מסוג CHF (אי־ספיקת לב) ו־COPD (מחלת ריאות חסימתית כרונית). משפחת אלרואי מחזיקה כיום ב־26.6% ממניות שח"ל. אלי אלרואי (אין קשר משפחתי לבעלי השליטה), מנכ"ל ג'י.טי.סי פולין לשעבר ומנהל העסקים של אייל עופר כיום, עופר עצמו (בנו של סמי עופר) ושלמה בן־חיים מחזיקים ב־7% ממניות החברה כל אחד. משפחת קרתי מחזיקה ב־8.5% ממניות החברה.
החברה עברה מהפסד לרווח ב־2014. הרווח הנקי עמד על 800 אלף דולר לעומת הפסד של 4.1 מיליון דולר ב־2013. ההכנסות עלו ב־33% והסתכמו ב־40 מיליון דולר.
השכר לא אושר והמנכ"לים הודיעו על פרישה
אסיפת בעלי המניות של שח"ל לא אישרה את מדיניות התגמול שהציגה משפחת אלרואי לשני המנכ"לים המשותפים לפני כשנה. ההתנגדות הצביעה על סכסוך בין משפחת השליטה לשאר בעלי המניות.
בתגובה הודיעו השניים, שעלות שכרם החודשית של כל אחד מהם עומדת על 167 אלף שקל, באוגוסט האחרון כי לא יחדשו את חוזיהם שמסתיימים בחודש הבא, ולמעשה הודיעו על פרישתם.
מהלך המכירה שמתבצע בימים אלה עשוי להביא להישארותם לתקופה נוספת עד להשלמתו.