$
המלצות ואזהרות

כלכלני לאומי: "חשיפת יתר לסקטור הבריאות אינה מומלצת בנקודת הזמן הנוכחית"

כלכלני הבנק כותבים את הערכתם בסקירה השבועית בעקבות הצעת הרכש שהגישה טבע למיילן והתמחור הגבוה בסקטור הבריאות

שירות כלכליסט 20:0822.04.15

"להערכתנו, חשיפת יתר לסקטור הבריאות אינה מומלצת בנקודת הזמן הנוכחית", כך כותבים כלכני בנק לאומי בהתייחסות להצעת הרכש שהגישה אתמול (ג') טבע לחברת מיילן בהיקף של 40 מיליארד דולר.

 

 

מה דעתך על מניית טבע (US):
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בלאומי מציינים אמנם כי "פעילות המיזוגים והרכישות תרמה לעליות השערים החדות שנרשמו במניות סקטור הבריאות העולמי בשנים האחרונות. עליות שערים אלו עשויות להימשך על רקע תנאי המימון הנוחים בשוק, וגורמים התומכים בחברות". אולם במקביל כותבים בנוגע להמלצתם להימנעות מחשיפת היתר לסקטור הבריאות בשלב זה כי "הסיבה לכך היא שהתמחור בסקטור משקף קצב צמיחה מהיר מאוד בשנים הקרובות. החברות המרכיבות את סקטור הבריאות במדד ה-S&P 500, לדוגמה, נסחרות במכפיל רווח משוקלל נוכחי של 24, גבוה בהשוואה היסטורית וגבוה מהמכפיל של שוק המניות הכולל. תמחור זה הינו סביר אם אכן תחזיות האנליסטים לשנה הקרובה יתממשו, שכן אלו כוללות גידול שנתי של כ-30% ברווח המצרפי בסקטור, אולם מדובר גידול גבוה ביחס לעבר".

 

בלאומי מעריכים כי אם המיזוג אכן יתממש הדבר צפוי ליצור חברה עם פורטפוליו של כ-400 תרופות גנריות, והחברה המשולבת בין טבע ומיילן צפויה לרשום הכנסות ורווח תזרימי שנתי של 30 מיליארד דולר ו-9 מיליארד דולר בהתאמה. בבנק מעריכים עוד כי הסבירות למימוש הצעת הרכש של מיילן לפריגו אינה גבוהה. 

 

 

.

לדברי כלכלני הבנק, "המעורבות של חברות תרופות ישראליות ברכישות ומיזוגי ענק אפשריים, הינה חלק ממגמה עולמית של עלייה בהיקף הרכישות והמיזוגים. תופעה זו בולטת במיוחד בסקטור הבריאות, כאשר בין הסיבות לכך ניתן למנות את העלייה בביקוש הגלובלי לתרופות (כתוצאה מעלייה בתוחלת החיים, רפורמות בתחום הבריאות במדינות רבות, וגורמים נוספים), את התחרות העזה בין הפירמות, ואת יתרות המזומן הגבוהות הקיימות אצל חברות אלו (המאפשרות, יחד עם סביבת הריבית הנמוכה, את המימון לרכישת חברות)".

 

 

 

כלכלני לאומי מתייחסים למדד המחירים לצרכן לחודש מרץ, שפורסם בשבוע שעבר ורשם עלייה של 0.3%, והם סבורים כי הוא "עשוי לסמן מעבר הדרגתי מסביבת אינפלציה שלילית לסביבת אינפלציה חיובית נמוכה. קצב האינפלציה המתומחר בשוק האג"ח משקף הערכה זו באופן חלקי בלבד. לכן, אנו ממליצים על מתן עדיפות לאפיק הצמוד למדד, על פני האפיק השקלי".

 

בלאומי כותבים עוד כי "לאפיק המזומן ותחליפיו, המהווה 'כרית ביטחון' בתיק ההשקעות, חשיבות גבוהה בשמירה על רמת סיכון סבירה בתיק. מומלצת חשיפה משמעותית ואף הגדלת האחזקות באפיק זה כרכיב מאזן לחשיפה מנייתית גבוהה. יש לבחון היטב את אלטרנטיבות ההשקעה באפיק, כיוון שהריבית המוניטארית האפסית ותוואי הריבית הגלום בשוק, מביאים לתשואה נמוכה מאוד הצפוייה ממכשירי השקעה סולידיים המהווים תחליפי מזומן. ירידה זו בפוטנציאל הרווח מול העלויות (קנייה ומכירה, דמי ניהול או שיעור הוספה) עלולה להביא, בחלק מהמקרים, לחוסר כדאיות ברכישת המוצר ו/או בהחזקתו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x