$
בורסת ת"א

מחיר רעידת האדמה בנפאל: יותר מ-5 מיליארד דולר

לפי חברת המחקר IHS רעידת האדמה הקטלנית שגבתה עד כה את חייהם של 3,200 אנשים - צפויה לגלח כ-20% מהתמ"ג השנתי של נפאל. "תקנות הבנייה בנפאל נמוכות ביותר, ולכן הנזק למבנים כל כך חמור", נכתב בדו"ח

שירות כלכליסט 12:0727.04.15

רעידת האדמה הקטלנית בנפאל גבתה עד כה את חייהם של 3,200 אנשים כשאלפים רבים אחרים נפצעו, ולפי ההערכות הנוכחיות העלות הכלכלית של האסון תהיה גבוהה מ-5 מיליארד דולר, המקבילים ל-20% מהתמ"ג.  

"מספר ההרוגים והפצועים רק הולך וגדל, כך שההשפעה הכלכלית על המדינה תהיה חמורה", נכתב בדו"ח של חברת המחקר IHS. "העלות ארוכת הטווח של הבנייה בנפאל לפי תקנות הבנייה המתאימות באזורים שבסכנה לרעידות אדמה, עלולה להיות גבוהה מ-5 מיליארד דולר", טוען הכלכלן הראשי של IHS ראג'יב ביסוואס.

 

 

 

רעידת האדמה שקרתה ביום שבת גרמה לקריסה של בניינים, כולל מבנים עתיקים, ואירעו נזקים לתשתיות התחבורה והתקשורת. כמו כן, נזק כבד נגרם לכבישים, והגישה לאזורים כפריים שלמים נותקה. "תקנות הבנייה בנפאל נמוכות ביותר, ולכן הנזק למבנים כל כך חמור", נכתב בדו"ח. לדבריו של ביסוואס, היכולת של נפאל הענייה לממן את השיקום ואת מאמצי הבנייה המתמשכים היא מוגבלת. "תכנית סיוע בינלאומית ותכנית בנייה ארוכת טווח יצטרכו לזכות במימון ממדינות תורמות וסוכנויות פיתוח, תחת הניהול המתואם של מוסדות בינלאומיים כמו האו"ם", מוסיף ביסוואס.

 

על פי נתוני הבנק העולמי, התמ"ג של נפאל לנפש עמד ב-2013 על 694 דולר, זאת לעומת 1,497 דולר בשכנה הודו ו-6,807 דולר בסין.

 

 

הריסות מגדל דרהרה בקטמנדו הריסות מגדל דרהרה בקטמנדו צילום: איי פי

 

על פי המכון הגיאולוגי האמריקאי, עלויות הנזק יעמדו ככל הנראה בין 1-10 מיליארד דולר, אך מזהירים כי הטווח עלול להיות גבוה אף יותר.

 

הפעילות הכלכלית של נפאל עומדת על 20 מיליארד דולר בשנה בלבד, והיא נחשבת לאחת הכלכלה הקטנות בעולם, כשמשפחות רבות חיות מתחת לקו העוני ורבות מסתמכות על קרובי משפחה שעובדים במדינות אחרות. התעשייה השלטת בנפאל היא חקלאות. קרוב ל-70% מהאוכלוסייה במדינה מתפרנסת מחקלאות, והסקטור מייצג מעט יותר משליש מהכלכלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x