התיירות בנפאל ספגה מכה כפולה ברעידת האדמה
כחצי שנה לאחר מפולת השלגים ברכס האנפורנה הרסה רעידת האדמה אתרי תיירות וכבישי גישה מהודו וסין הסמוכות
רעידת האדמה שפקדה את נפאל ביום שבת הנחיתה מכה נוספת על תעשיית התיירות במדינה. המקדשים הבודהיסטיים והרי ההימלאיה מושכים למדינה בת 30 מיליון התושבים כמעט מיליון תיירים מדי שנה.
- האסון בנפאל: גוגל ופייסבוק יסייעו לכם לאתר מכרים נעדרים
- רעש האדמה שטלטל את נפאל. "לילה ללא קורת גג"
- בהרוגים בנפאל באוקטובר האחרון: הנווטת הדתייה הראשונה בחיל האוויר
באוקטובר אשתקד הרגה סופת שלגים ברכס האנפורנה 43 מטיילים, ורבים אחרים נפצעו מכוויות קור - אירוע שהביא לגל ביטולים של טיולים מתוכננים למדינה.
התיירות היא ענף משמעותי במשק הנפאלי, שחלקו הגדול מתבסס על חקלאות. במדינה, שהיא אחת מהעניות בעולם, מבקרים תיירים מכל העולם, ואלו מסין והודו השכנות הם הקבוצות הגדולות ביותר מביניהם. בשנה שעברה עקפה סין את הודו, והפכה למדינה שממנה מגיע מספר התיירים הגדול ביותר לנפאל.
שיא העונה
רעידת האדמה הגיעה בשיא עונת התיירות באזורי פוקרה, קטמנדו הבירה ולליטפור, וגררה ביטולים מיידיים של טיולים מתוכננים. "כמעט 90% מהעסקאות שביצענו בוטלו בעקבות רעידת האדמה", אמר שראט דל, מנכ"ל סוכנות תיירות גדולה בקטמנדו, ליומון העסקי ההודי "ביזנס סטנדרד".
- רעש אדמה ב נפאל רעידת אדמה קטמנדו הריסות|צילום: אימג'בנק, Gettyimages
- רעש אדמה ב נפאל רעידת אדמה קטמנדו|צילום: אי פיי
- רעש אדמה ב נפאל רעידת אדמה קטמנדו|צילום: אי פיי
- רעש אדמה ב נפאל רעידת אדמה הריסות הרס|צילום: אי פי איי
- רעש אדמה ב נפאל רעידת אדמה קטמנדו חיילים צבא|צילום: אימג'בנק, Gettyimages
- רעש אדמה ב נפאל רעידת אדמה קטמנדו נשים וילדים ניצולים|צילום: אימג'בנק, Gettyimages
- הריסות מגדל דרהרה קטמנדו נפאל רעידת אדמה|צילום: איי פי
עם אתרי התיירות שנהרסו ברעידת האדמה נמנה גם מגדל דרהרה שבקטמנדו, אשר נחשב לאחת האטרקציות התיירותיות הגדולות בנפאל. המגדל, שהוקם ב־1832, כבר נהרס ברעידת אדמה ב־1934 ונבנה מחדש לאחר מכן. בעבר הוא שימש כאתר ההכתרה של מלכי נפאל.
אתר תיירות אחר שנהרס הוא כיכר בסאנטאפור שבקטמנדו, שהוכרזה כאתר מורשת של ארגון אונסק"ו, וגם שימשה כאתר צילומים פופולרי לסרטים בוליוודיים בזכות המזרקות והפסלים שממלאים אותה.
ציפיות שהתבדו
נזק נוסף לתיירות צפוי בשל הבורות שנפערו בדרכים ברחבי נפאל, שחלקן מקשרות אותה להודו וסין הסמוכות ומשמשות גם תיירים מהן. "אחת הבעיות המרכזיות תהיה החייאת התיירות באמצעות שיקום התשתיות. לפי העוצמה של רעידת האדמה, הנזק לתשתיות הוא ענק", אמר ל"ביזנס סטנדרד" ניקהיל גאנג'ו, מנהל אזור הודו באתר התיירות TripAdvisor.
ענף התיירות בנפאל אחראי ל־4.4% מהתמ"ג במדינה. בענף הועסקו ב־ 2013 514 אלף בני אדם, המהווים כ־3.2% מכוח העבודה במדינה.
שיעור האבטלה בנפאל, לפי הנתונים הזמינים האחרונים משנת 2008, עומד על 46%, והממשלה תלתה תקוות רבות בצמיחת הענף כמקור תעסוקה בשנים הקרובות.