מיילן דוחה הצעת הרכש של טבע: "היא צריכה להעלות את המחיר"
לפי הודעת מיילן, ההצעה של טבע צריכה להיות באזור ה-100 דולר למניה, כלומר 49 מיליארד דולר; הצעת ענקית התרופות הישראלית עומדת כרגע על 40 מיליארד דולר; יו"ר מיילן במכתב לטבע: "יש לכם רקורד עלוב של יצירת ערך לבעלי המניות"
- מיילן ופריגו במאבק לעצמאות
- משולש הפארמה כמרקחה: לדירקטוריון פריגו נדרשו שעתיים כדי לדחות את מיילן
- בפעם השנייה: דירקטוריון פריגו דוחה את הצעת הרכש של מיילן
קורי: "רקורד עלוב של יצירת ערך לבעלי המניות"
רוברט קורי, יו"ר מיילן כתב מכתב חריף למנכ"ל טבע, ארז ויגודמן: "הדירקטוריון שלנו מחוייב להגן על האינטרסים של בעלי המניות, ותמיד מוכן לבחון את הנתיבים של החברה, והסיטואציה הנוכחית לא שונה ממצב זה. למרות זאת, זה לא אומר שנקבל הצעות שמעריכות בחסר משמעותי את החברה ונשאיר את בעלי העניין שלנו חשופים לסיכון משמעותי".
עוד כתב קורי כי "העסקה תשאיר את בעלי מניות מיילן עם מניות טבע שהן בעלות איכות נמוכה בתמורה למניות מיילן שהן באיכות גבוהה בעסקה שאין לה היגיון תעשייתי ושיש לה סיכונים רגולטורים משמעותיים". קורי גם התייחס להבדל התרבותי בין שתי החברות וקרא לדירקטוריון של טבע ולהנהלתה בעלי "רקורד עלוב של יצירת ערך לבעלי המניות לאורך זמן".
קורי הוסיף כי "ההצעה לא מספקת אינדיקציות מדוע יהיה זה האינטרס של עובדי מיילן, החולים, לקוחותיה ובעלי מניות נוספים תהיה לטובתם" וסיכם כי "אנחנו מאמינים שההצעה של טבע היא רק ניסיון להסיח את מיילן מהתוכנית העסקית שלה וממטרותיה".
במכתב ששיגר באופן אישי קורי לויגודמן, הוא כתב כי מחיר המינימום לכניסה לשיחות על מכירת החברה יהיה 100 דולר, 20 דולר מעל המחיר שטבע הציעה, קרי, שווי של 49 מיליארד דולר למיילן.
המכתב עצמו היוו עוד חוליה בשרשרת המכתבים האינסופית בין מנכ"לי שלושת החברות, מיילן, פריגו וטבע, ונפתח במשפט "ארז היקר, ראשית, זה היה תענוג להיפגש איתך לראשונה בניו יורק ביום שישי האחרון. כפי שדיברנו, התאכזבתי מההחלטה שלך להפוך את העניין שלך במיילן לציבורי לפני שדיברת או נפגשת איתי באופן אישי". עוד כתב קורי כי "אני תמיד פתוח לדבר על הזדמנויות לייצר ערך לבעלי המניות ולבעלי העניין של מיילן, ולמרות שזה היה לאחר מעשה, שמחתי להעניק לך את ההזדמנות לפגוש אותי באופן אישי ולשמוע את הרציונל מאחורי המכתב שלך".
קורי זרה מלח על פצעיה של טבע וכתב כי "במהלך פגישתנו נגענו במאבקים הרבים של טבע בשנים האחרונות, שכולל את אישור הגירסה הגנרית לקופקסון, למרות שטבע טענה כי גירסה גנרית לא תאושר לעולם, והמהומה בהנהגת טבע ובדירקטוריון שלה שהובילו לבלבול אסטרטגי. נגענו גם בביצועי החסר של טבע מול השוק והתעשייה, והצורך של טבע במציאת מקורות חדשים לצמיחה עתידית. אני בטוח שאתה מודע לכך שיעור הצמיחה של מיילן בהכנסות וברווח בין 2011 ל-2014 הוא יותר מכפול מזה של טבע".
ההצעה הדרמטית של טבע
טבע הגישה הצעת רכש למיילן ביום רביעי האחרון, כאשר עוד קודם לכן התבטא יו"ר דירקטוריון מיילן, רוברט קורי, כנגד האפשרות כי מיילן תירכש על ידי טבע. הוא עצמו מקדם הצעת רכש שהגישה מיילן לפריגו, תמורת כ-30 מיליארד דולר, שהוגשה לפני כשבועיים.
ההצעה הדרמטית הגיעה פחות מחודשיים אחרי שטבע הכריזה על רכישתה של יצרנית תרופות המקור אוספקס תמורת 3.8 מיליארד דולר, כאשר טבע מתכוונת לממן את רכישתה של מיילן ב-20 מיליארד דולר במזומן ואת היתרה במניות של טבע.
הסיבה העיקרית למהלך מבחינתה של טבע היא הרצון לבסס את המובילות בשוק הגנרי, ובמקביל, הפגיעה הצפויה בעקבות הפקיעה על הפטנטים של הקופקסון בחודש ספטמבר.
טבע עצמה צפתה כי היא תרשום בשנת 2015 הכנסות של 19-19.4 מיליארד דולר ורווח של 4.3-4.56 מיליארד דולר. מתוך הכנסות אלה הכנסות הקופקסון אמורות לעמוד על 3.5-3.7 מיליארד דולר לעומת 4.1 מיליארד דולר ב-2014, כאשר טבע צפתה שתי גרסאות גנריות לקופקסון החל מספטמבר הקרוב, וכל חודש של הקדמה יעלה לטבע כ-30-50 מיליון דולר בשורת הרווח. ה-FDA כבר אישר גירסה גנרית למומנטה-סנדוז, כאשר מיילן, החברה אותה טבע מבקשת לרכוש, עדיין לא קיבלה את האישור המיוחל. ביום חמישי הקרוב צפויה החברה לפרסם את דו"חות הרבעון הראשון וסביר להניח כי ארז ויגודמן, מנכ"ל החברה, יתבטא בנוגה לרכישה של מיילן.