מקום שלישי: דקל קוטלר, אילים
"מדדים זה סל: יש בו דברים טובים ורעים"
איך אתה מתכונן לתרחיש של העלאת ריבית בארצות הברית, ומתי לדעתך הוא צפוי?
"החשש האמיתי איננו מהעלאה חד־פעמית, אלא מהתהליך הארוך של העלאת הריבית עד לחזרתה לתוואי של ריבית נורמלית. להערכתי, תהליך כזה יתחיל רק ב־2016. צריך לזכור שבאירופה מדפיסים עכשיו כסף במסגרת הרחבה מוניטרית, וזו תחליש את היורו מול הדולר. ברגע שתהיה העלאת ריבית בארצות הברית בזמן שגוש היורו נשאר בריביות אפסיות, הכלכלה האמריקאית תיפגע: כסף גדול יעבור מאירופה לארצות הברית, והדולר יתחזק עוד יותר ויפגע בכלכלה האמריקאית ובעיקר ביצואנים האמריקאים. תהליך כל כך אגרסיבי אינו בריא לכלכלה האמריקאית, כך שלנגידה ילן יש אינטרס לדחות את תחילת העלאת הריבית".
"ההיערכות שלי לתהליך היא בכך שאני יושב על אג"ח עם מח"מ בינוני של ארבע שנים - בניגוד למשקיעים שחושבים שהריבית תעלה בזמן הקרוב ומקצרים מח"מ או מתבצרים במזומן ובקרנות כספיות".
להערכתך, הריבית בישראל תרד? אילו אפיקים עדיין אטרקטיביים בתקופה זו?
"בשיעורי ריבית כל כך נמוכים אין משמעות לתזוזה של 0.1% בריבית לכל כיוון; גם אם הריבית תרד ל־0% זה לא ישנה את המשחק.
"מבחינת אג"ח ממשלתיות אני ממליץ על מח"מ של ארבע שנים - בשקליות לבנות את המח"מ באופן סינתטי, ובצמודות דרך החזקה ישירה. אנחנו לא משקיעים אף פעם במדדי אג"ח; אני לא ממליץ על התל־בונד כי הם סל של אג"ח שונות ומשונות - חלקן טובות, חלקן גרועות. אני מעדיף להשקיע רק באג"ח ספציפיות שמזהים בהן הזדמנויות: אג"ח של כלכלית ירושלים, למשל, שירדו מאוד בחודשים האחרונים, זו הזדמנות".
"באפיק המניות כל עוד הריבית נמוכה זה זמן מצוין לשוק המניות. גם בשוק הישראלי, למרות בעיית הנזילות שיש לו, יש לא מעט מניות מעניינות להשקעה. בחו"ל אני מתמקד בשוק האמריקאי,
ובחברות שנהנות מהתחזקות יכולת הקנייה של הצרכן הפרטי למשל מתחום האופנה פראדה או מותג התיקים Coach, מקדונלד'ס או חברות בנקאות ופיננסים כמו סיטיבנק או ויזה, שבתקופות טובות כמות העסקאות שלהן גדלה".
מי מנהל הקרנות המוצלח ביותר שלא מבית ההשקעות שאתה עובד בו?
"גילעד אלטשולר הוא מנהל מצוין".