נחשף בכלכליסט
קנון תחלק את מניות טאואר כדיבידנד בעין
המשמעות: החברה לישראל, ממנה פוצלה קנון, נפרדת מטאואר באופן סופי. בנוסף קנון תשקיע בקורוס, מיזם הרכב הסיני, כ-65 מיליון דולר
החברה לישראל נפרדת מטאואר באופן סופי. קנון, חברת האחזקות שפוצלה מהחברה לישראל, מכנסת אסיפת בעלי מניות כדי לאשר את חלוקת מניות טאואר כדיבידנד בעין. קנון מחזיקה בכ-24% מיצרנית השבבים הישראלית. בנוסף, קנון תשקיע בקורוס, מיזם הרכב הסיני המשותף עם צ'רי, כ-65 מיליון דולר ותערוב לה להלוואה של כ-28 מיליון דולר.
- קנון עברה לרווח נקי צנוע של 18 מיליון דולר בגלל ההסדר בצים
- קנון תרכוש יצרנית מצלמות ב-2.8 מיליארד דולר
- בגלל קנון של עידן עופר: הרווח הנקי של בנק לאומי יקטן ב-250 מיליון שקל ב-2014
טאואר עצמה נמצאת בנקודת שיא - כתוצאה מרכישה שביצעה לפני שנה וארבעה חודשים, אז רכשה החברה שלושה מפעלים מפנסוניק ביפן, ואיחדה את פעילויותיה במדינה.
המפעלים נרכשו בתמורה למניות טאואר בשווי 8 מיליון דולר. במסגרת הרכישה התחייבה פנסוניק להזרים ביקושים של 360–400 מיליון דולר בשנה למפעלים במשך חמש שנים. שיעור הרווחיות של המיזם אינו גבוה, אולם אם טאואר תצליח להזרים לתוכו הזמנות נוספות מלקוחות אחרים (למפעלים יכולת ייצור הכנסות של עד 650 מיליון דולר), שיעור הרווחיות ממנו יגדל משמעותית.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
היום טאואר נמצאת ברמת הכנסות של 900 מיליון דולר בשנה, זאת לעומת רמת הכנסות של 252 מיליון דולר בכל שנת 2008. כך שלמעשה טאואר ריבעה את הכנסותיה בתוך חמש שנים או הכפילה אותן פי תשעה בתוך עשור מאז החל ראסל אלוונגר לשמש כמנכ"ל החברה (2005), מ־102 מיליון דולר ב־2005 לקצב של מעל 900 מיליון דולר. האופק הוורוד של טאואר מתבטא גם בתחזית החברה לרבעון הראשון של 2015, שבו היא צופה הכנסות של 225 מיליון דולר — עלייה של 70% ביחס לרבעון המקביל.
מטאואר-ג'אז נמסר: "אנו שמחים מאוד על ההזדמנות של הפיכת בעלי המניות בקנון למחזיקים ישירים במניותיה של טאואר-ג'אז. אנו מכירים היטב את בעלי המניות העיקריים של קנון, המודעים לחזון ולביצועים של טאואר-ג'אז, וכוללים את בעל המניות הגדול ביותר עידן עופר, שהוא משקיע ארוך טווח ומאמין בחברה. אנו סמוכים ובטוחים כי המחזיקים במניות קנון ישמחו לקחת חלק ולהבין עוד על המודל העיסקי ואסטרטגיית הצמיחה שלנו כבעלי מניות ישירים".