$
בורסת ת"א

מגדל: "שינויים בתמהיל ההשקעות ישפיעו מהותית על הרווחיות העתידית"

כך לפי דו"חות מגדל ביטוח שפורסמו מוקדם יותר היום וחושפים כיצד דרישות התקן החשבונאי האירופאי עשויות להשפיע דרמטית על תוצאותיה

רחלי בינדמן 13:4428.05.15
דו"חות מגדל ביטוח שפורסמו מוקדם יותר היום (ה') חושפים כיצד דרישות התקן החשבונאי האירופאי (Solvency II) עשויות להשפיע דרמטית על תוצאותיה הכספיות של מגדל בפרט ושל ענף הביטוח בכלל.

 

מגדל חושפת בדוחות כי על פי תרגילים קודמים שביצעה דרישות ההון הנגזרות מתמהיל ההשקעות וההתחייבויות הביטוחיות הקיימות שלה, יצריכו אותה לבצע שינויים משמעותיים בתמהיל ההשקעות שלה, או לחלופין לבצע פעולות גידור משמעותיות כנגד הסיכונים המוגדרים במודל הסולבנסי ובמקביל לפעול לגידור הסיכונים הביטוחיים החל מרכישת ביטוחי משנה בהיקפים משמעותיים או מכירת תיקי ביטוח או העלאת תעריפים וביטול הנחות. כמו כן יהיה מקום לבחון את הרכב הכיסויים הביטוחייים הקיימים שמחזיקה מגדלה והאפשרות לכלול בהם רכיבים מפחיתי סיכון.

 

מגדל מעדכנת כי "במקביל לצמצום הסיכונים הפיננסים והביטוחיים, עשויים צעדים אלו ככל שיינקטו להשפיע מהותית ביותר על הרווחיות העתידית של מגדל". עוד חושפת מגדל כי "היעדר הערכות מתאימה עלול להביא לחוסר משמעותי ביותר בהון בהיקף של מיליארדי שקלים בודדים ככל שיוחל משטר הסולבנסי במתכונתו הנוכחית". לבסוף מעדכנת מגדל כי היא "עוקבת אחר ההתפתחויות בנושא ובוחנת אסטרטגיות כדי להיערך למשטר ההון החדש".

 

 

שלמה אליהו שלמה אליהו צילום: יח"צ

 

בנובמבר האחרון פרסמה המפקחת על הביטוח דורית סלינגר מכתב לחברות הביטוח בו הציגה בפניהן מתווה ליישום דרישות ההון החדשות מכוח הסולבנסי II. במכתב ציינה המפקחת כי חברות הביטוח הישראליות יצטרכו לעמוד בדרישות ההון החדשות החל מהדוחות הכספיים השנתיים לשנת 2016. לאחר תאריך הדוח, באפריל 2015 הוציאה המפקחת מכתב נוסף בו דרשה מחברות הביטוח לבצע תרגיל המניח יישום מיידי של ההוראות החדשות והשפעתו על מצב ההון של החברה.

 

דרישות ההון של הסולבנסי II הן מחמירות ביחס לדרישות ההון הקיימות ודורשות להעמיד עתודות הון בהתאם לרמת הסיכון של הפעילות הביטוחית כך שככל שהפעילות יותר מסוכנת, תידרש חברת הביטוח להקצות יותר הון בגינה.

 

כך למשל חברת הביטוח צריכה לקחת בחשבון תרחישים של ביטולי פוליסות, צפי לאריכות ימים בקרב האוכלוסיה שתביא להגדלת ההתחייבויות הפנסיוניות, מצב הריבית במשק, שיעור המניות בתיק הנוסטרו, ורמות הסיכון של הנכסים המנוהלים. את תוצאות התרגיל על חברות הביטוח להעביר לידיה של המפקחת עד סוף אוגוסט 2015.

  

יודגש כי כלל חברות הביטוח נערכות בתקופה זו ליישום הוראות הסולבנסי ומחזקות את מבנה ההון שלהן, תוך הפחתת היקף חלוקת דיבידנדים והפחתת סיכונים. מגדל כמובן אינה יחידה במערכה זו אך בשלב זה היא היחידה מבין חברות הביטוח (הראל והפניקס פרסמו בינתיים דוחות רבעוניים) שמציגה בדוחותיה את רמת הפירוט הגבוהה ביותר להשלכות מרחיקות הלכת של היעדר הערכות מתאימה להוראות הסולבנסי. בנוסף, המפקחת על הביטוח יכולה לדחות את יישום ההוראות החדשות או לאפשר תקופת ביניים להיערכות במטרה לספק לחברות הביטוח שהות מתאימה להיערך לשינויים הדרמטיים שהן דורשות.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x