אחרי שדולל, מאיר שמיר בדרך החוצה מתפרון
שני הדירקטורים מטעמו, אבי זיגלמן ובנו גיא שמיר, סיימו השבוע את תפקידם
מאיר שמיר בדרך החוצה מתפרון. הדירקטור מטעמו אבי זיגלמן סיים אתמול את תפקידו, אחרי ששלשום סיים את תפקידו בדירקטוריון גם בנו, גיא שמיר.
- הסוד של ויקטוריה הפך לסוד של תפרון: עברה לרווח ברבעון הרביעי
- משפחת ליברמן תזרים הון לתפרון במחיר נמוך ממחיר הבורסה
- תפרון תיעזר בבעל שליטה כדי לייבא חומרי גלם מסין
שמיר האב היה קשור בהסכם מ־2010 עם בעלי המניות האחרים השולטים בחברת הטקסטיל — קבוצת נובל ומשפחת ליברמן. באפריל השנה הזרימה משפחת ליברמן לחברה 5 מיליון דולר בהקצאה פרטית חריגה, ובכך הגדילה את אחזקותיה מ־32% ל־52%. אחזקתו של שמיר ירדה במקביל מ־11% ל־6%. ליברמן הגדילה את חלקה במחיר הנמוך ממחיר השוק של תפרון, דבר המשדר מסר פסימי לבעלי המניות.
אחד ממניעיו של ווילי ליברמן לכניסה לתפרון היה סינרגיה עם פעילות אחרת שהחזיקה המשפחה באותה תקופה בתחום הטקסטיל — פעילות שאינה בידיה כיום.
הסכם בעלי השליטה שעליו חתם מאיר שמיר ב־2010 עם קבוצת נובל ו־Litef, שבאמצעותה מחזיקה משפחת ליברמן בתפרון, התבטל עם ירידת אחזקותיו בחברה. שמיר נכנס לראשונה להשקעה בתפרון ב־2004 עם קרן פימי באמצעות החברה המשותפת נורפת. במהלך השנים קרן פימי יצאה מהשקעתה בחברה לאחר שהחזירה את השקעתה.
תפרון, המתמחה בהלבשה תחתונה ובגדי ספורט, מנוהלת בידי גיל שמעון, ובין לקוחותיה מותגים מובילים כמו ויקטוריה'ס סיקרט ואדידס. תפרון הציגה ברבעון הראשון של השנה מחזור של 24.6 מיליון דולר, ורווח תפעולי נמוך של 244 אלף דולר. בשורה התחתונה הציגה החברה הפסד רבעוני של 262 אלף דולר. גם את שנת 2014 סיימה החברה עם הפסד של 800 אלף דולר. לחברת הטקסטיל שווי שוק של 59 מיליון שקל ומתחילת השנה הוסיפה המניה לערכה 39%.