אולמן וגבאי נגד הסדר נוחי דנקנר מול הבנקים: דורשים חלק מהחוב שייפרע
נאמני ההסדר באי.די.בי, שהגישו תביעות נגזרות של 650 מיליון שקל נגד דנקנר, טוענים כי הכספים שיעביר דנקנר לבנקים מהווים העדפת נושים
נאמני הסדר החוב באי.די.בי, אייל גבאי וחגי אולמן, יוצאים למאבק נגד הסדר החוב של נוחי דנקנר שאמור להיחתם מול הבנקים הנושים. ל"כלכליסט" נודע כי השניים שיגרו מכתב לחמשת מנכ"לי הבנקים הנושים של דנקנר ובו הם דורשים, באמצעות עורכי הדין אופיר נאור ורנן גרשט, לקבל מכל תשלום שיתקבל מידי דנקנר במסגרת הסדר החוב, חלק יחסי עבור תביעות נגזרות שהגישו נגד דנקנר ואשר היקפן עומד על 650 מיליון שקל.
- מלחמת השליטה נגמרה: בוררות תקבע באיזה נזק בן־משה ייצא מאי.די.בי
- עוד צרות לאלשטיין: הורדת דירוג לדסק"ש
- אלשטיין הודיע כי נענה להצעת בן משה ויירכוש חלקו באי.די.בי
ההערכה של סכום התביעה המקורי מבוססת על היכולת לתבוע את פוליסת נושאי המשרה בחברה, שעומדת על כ־140 מיליון דולר (כ־490 מיליון שקל), וכן על הערכתם של הנאמנים ועורכי הדין כי יוכלו לתבוע כספים נוספים מהנתבעים — כאמור בעלי השליטה באי.די.בי לשעבר בראשות נוחי דנקנר (באמצעות חברת גנדן) והדירקטורים שכיהנו בחברה.
"כל הסדר שייחתם בהתעלם מהתביעות ובמטרה לעקוף אותן ואת צווי בית המשפט, מלבד הנזק שיסבו לאי.די.בי ונושיה, יהווה גם העדפת נושים פסולה. קבלת הכספים מדנקנר על ידי הבנקים בניגוד לצו העיקול תהווה העדפת נושים ומעשה פשיטת רגל לכל דבר ועניין על כל המשתמע מכך", מציין המכתב.
כפי שנחשף לפני שנה ב"כלכליסט", דנקנר נמצא במגעים מתקדמים להסדר חוב של 480 מיליון שקל מול הבנקים, בראשות הפועלים ולאומי שמנהלים את המו"מ בצוותא. כל בנק אמור לקבל את חלקו היחסי בחוב, או לחלופין להפקיד אותו בנאמנות עד לקבלת החלטה בתביעה שלהם נגד דנקנר ושותפיו באי.די.בי בעבר.
החובות של דנקנר, המרוכזים בשתי החברות הפרטיות טומהוק וגנדן, מתפלגים לפי הערכות באופן הבא: 150 מיליון שקל לבנק הפועלים, 120 מיליון שקל לבנק לאומי, 100 מיליון שקל לבנק דיסקונט, 60 מיליון שקל לבנק מזרחי טפחות, 40 מיליון שקל לבנק קרדיט סוויס ו־10 מיליון שקל לבנק אגוד. במסגרת ההסדר, דנקנר יפנה את ביתו המפואר בהרצליה פיתוח ששוויו מוערך ב־40 מיליון שקל בתוך 12 חודשים וימכור אותו למרבה במחיר. הסכום שיתקבל ממכירת הבית, וסכומים נוספים שיגייס, ישמשו לתשלום ראשון לבנקים בהיקף של כ־80 מיליון שקל. בנוסף, דנקנר מתחייב לשלם לבנקים ב־8–5 שנים הקרובות 180 מיליון שקל, ואילו את יתרת הסכום יפרע בצורת 60% מכל הכנסה עתידית שלו.
גבאי ואולמן מציינים כי באוגוסט 2014, לאחר שהשתכנעו בדבר קיומן של ראיות לקיום עילת התביעה שלהם, הטיל בית המשפט המחוזי צווי עיקול על דנקנר ביחס לביתו בהרצליה ועיקול של 100 מיליון שקל על חשבונות הבנק שלו.
אולמן וגבאי דורשים לקבל לידיהם את ההסדר מול הבנקים על כל פרטיו עוד לפני חתימתו.