טבע רשמה הצלחה בניסוי בשלב 2 בתרופה למיגרנה כרונית
במקביל תשקיע טבע 35 מיליון דולר במיקרוצ'יפס ביוטק שפיתחה שבב המאפשר מתן תרופה לחולים כרוניים במקום זריקות
טבע, חברת התרופות הישראלית הנמצאת במאמצים לרכישת מיילן, ממשיכה בינתיים להציג תוצאות חיוביות בניסויים קליניים שהיא מבצעת.
- טבע ממשיכה להגדיל אחזקות במיילן: הגיעה לאחזקה של 4.3% מהמניות
- מכה לטבע: אבוט צפויה לתמוך ברכישת פריגו על ידי מיילן
- טבע: תוצאות ראשוניות חיוביות לתרופה לטיפול בהפרעות תנועה
אחרי ההצלחה בתחילת השבוע בניסויים שנערכו בטיפול לדיקיניזיה למחלת הנטינגטון, כעת מפרסמת החברה נתונים מניסוי קליני בשלב 2b שנערך במיגרנה כרונית בתרופה שפיתחה לבריס שנרכשה על ידי החברה תמורת סכום של עד 825 מיליון דולר. טבע שילמה 200 מיליון דולר במזומן, כאשר היא עשויה לשלם סכום של עד 625 מיליון דולר נוספים במידה שהמוצרים שנרכשו מהחברה יעמדו ביעדים קליניים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
במקביל לפרסום תוצאות הניסוי, פירסמה טבע גם על שיתוף פעולה חדש עם מיקרוצ'יפס ביוטק. החברות יבדקו דרכים ליישום השתל האלקטרוני למתן תרופות של Microchips Biotech על מוצרי טבע, במטרה לשפר את התוצאות הקליניות למטופלים המקבלים טיפול תרופתי למחלות כרוניות.
המכשיר האלקטרוני של Microchips מורכב ממערכי מיקרו-שבבים היכולים לאחסן מאות מינונים טיפוליים של תרופות לתקופות של חודשים ועד שנים ולשחרר כל מינון בזמנים מדויקים. ניתן לתכנת את המכשיר לשחרר תרופה לפי לוח זמנים שנקבע מראש, והוא יכלול אפשרויות לבקרה אלחוטית. למעשה, טבע תוכל להשתמש במערכות של מיקרוצ'יפס כדי להעניק למטופליה את הקופקסון באמצעות המכשיר וכך למנוע מהם את הצורך בזריקות.
במסגרת תנאי ההסכם, תשלם טבע מקדמה של 35 מיליון דולר ל-Microchips Biotech כהשקעת הון ועמלת גישה לטכנולוגיה. השותפות תתמקד בתחילה בתחום מחלה אחד, אך תעניק לטבע את האופציה להרחיב בהמשך את התכנית לתחומים טיפוליים נוספים ויישומים הנמצאים בבעלותה של טבע.
באשר לניסוי במיגרנה, החברה תדווח על הממצאים המלאים בכנס האגודה האמריקאית לכאבי ראש שיחל מחר, אולם בינתיים היא פירסמה כי קבוצה של 297 נחקרים, עם ממוצע חודשי של 11.4 ימי מיגרנה ו- 12.5 ימים של כאבי ראש חולקו אקראית לקבלת פלצבו או לקבלת תרופה בהזרקה אחת לחודש. המטופלים הורשו להמשיך להשתמש בתרופות אחרות למניעת מיגרנות, אם הן ניתנות במינונים קבועים.
שני המינונים של TEV-48125 הדגימו תוצאות טובות יותר בהשוואה לפלצבו ועמדו ביעד המחקר העיקרי, שהוגדר כהפחתה בימי המיגרנה החודשיים בחודש השלישי לטיפול בהשוואה לנקודת ההתחלה. ההפחתה בתרופת הפלצבו עמדה על ירידה של 3.5 ימי מיגרנות, במינון של 225 מיליגרם נרשמה ירידה של 6.3 ימים ובמינון של 675 מיליגרם נרשמה ירידה של 6.1 ימים, כך שלכאורה נדמה כי אין טעם מצידה של טבע להשתמש במינון המקסימלי. בכל מקרה, התוצאות הראו כי מתן מנה יחידה של כל אחד משני המינונים של TEV-48125 שנבדקו הביא לתוצאה נבדלת, מובהקת סטטיסטית, לעומת פלצבו.
ממצאים אלה היו מובהקים עוד יותר בקבוצת המשנה של מטופלים שלא השתמשו במקביל בתרופות אחרות למניעת מיגרנה - הפחתה של 50% לפחות בימי המיגרנה הארעית נצפתה בקרב 22% מהמטופלים שקיבלו פלצבו, בהשוואה ל-66% ו-67% מהמטופלים שקיבלו 225 מ"ג ו-675 מ"ג בהתאמה.
מנכ"ל טבע, ארז ויגודמן, אמר בעבר כי טבע רוצה להפוך לאחת משלוש החברות הגדולות בעולם בטיפול בכאב (כיום החברה במקום התשיעי), ולעלות ממכירות של 500 מיליון דולר בתחום זה ב־2014 לפי תחזית החברה ל־2 מיליארד דולר ב־2020. לאחרונה ביצעה טבע שתי רכישות בתחום הטיפול בכאב: המוצר ניופאת' שנקנה בסכום של 270 מיליון דולר וחברת לבריס שנקנתה תמורת 825 מיליון דולר. ניופאת' הוא פלסטר לטיפול בכאבי ראש, ולבריס פיתחה תרופה נגד מיגרנות.