$
בורסת ת"א

כיל: חוזים חדשים לאספקת 835 אלף טונות אשלג בהודו

המחיר גבוה ב-10 דולרים לטונה לעומת חוזים קודמים; כיל מציינת שחידוש החוזים התאפשר בעקבות סיום השביתה של עובדי מפעל תרכובות ברום ומפעלי ים המלח

רעות שפיגלמן 17:3519.06.15

מה דעתך על מניית איי.סי.אל (US):
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

יצרנית הכימיקלים כילבשליטת החברה לישראל (46%) הודיעה היום כי החברה הבת כיל דשנים חתמה על חוזים עם לקוחות בהודו לאספקת 835 אלף טונות אשלג במחיר הגבוה ב-10 דולרים לטונה בהשוואה למחיר הסופי שגבתה כיל בחוזים דומים.

 

 

 

 

כיל מציינת עוד שמחיר המכירה דומה למחיר שנקבע לאחרונה בעסקאות עם יצרנים אחרים המספקים אשלג לשוק ההודי. החברה מסרה עוד כי חידוש החוזים בא לאחר תקופת המתנה - שהגיעה לקיצה עם סיום השביתה של עובדי מפעל תרכובות ברום ומפעלי ים המלח.

 

כיל היא יצרנית האשלג השישית בגדולה בעולם - מינרל העוזר בוויסות התכונות הפיזיולוגיות של צמחים ומשפר את עמידותם, בין היתר בפני בצורת ומחלות. כריית האשלג נעשית במכרות תת קרקעיים או בדרך הפחות נפוצה - באמצעות תמיסות בטבע, כפי שקורה בים המלח.

 

אשלג במפעל של כיל אשלג במפעל של כיל

 

ב-2014 נרשם זינוק של 40% ביבוא אשלג להודו, למרות מדיניות ממשלתית שהעניקה סובסידיות לדשנים אחרים, ואף שמחיר האשלג לחקלאי ההודי נותר זהה בשנתיים האחרונות. בדו"ח השנתי של 2014 העריכה כיל שהביקוש לאשלג בהודו צפוי להיות חזק גם השנה.

 

ברבעון הראשון של 2015 היוו מכירות האשלג של כיל 24% מכלל מכירותיה, לעומת 27% ברבעון המקביל ב-2014.

  

באפריל האחרון חתמה כיל חתמה על הסכמים לאספקת 1.1 מיליון טונות אשלג לסין במחיר הגבוה אף הוא ב-10 דולרים לטונה לעומת חוזים קודמים. עליית המחירים באה לאחר שנתיים של ירידות מחירים במדינה.

  

מניותיה של כיל נסחרות בבורסה בת"א ובבורסה בניו יורק, ובעלת השליטה היא החברה לישראל, בבעלותה של משפחת עופר, המחזיקה 46%. בהתאם לנתונים שנמסרו מאתר Stocker המנתח את החזקות הגופים המוסדיים בני"ע, 14% מהמניות מוחזקות בידי פוטאש (PCS), המוסדיים מחזיקים 13% והיתר בידי הציבור.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x