הנקמה של ניר צוק: פאלו אלטו עקפה את שווי השוק של צ'ק פוינט
שווי השוק של חברת אבטחת המידע, שהוקמה על ידי צוק, הגיע לראשונה ל־15.4 מיליארד דולר. שווי השוק של צ'ק פוינט המתחרה עומד על 15.3 מיליארד דולר
בשנים האחרונות עלתה מערכת היחסים בין ניר צוק, האיש מאחורי פאלו אלטו נטוורקס, לבין גיל שויד, שהקים את צ'ק פוינט, על שרטון.
- צ'ק פוינט: עלות שכרו של גיל שויד עמדה ב-2014 על 100 אלף שקל
- גיל שויד: "גייסנו 200 עובדים ברבעון הראשון - ואנחנו מתכננים להמשיך ולגדול"
- רכישה שנייה לצ'ק פוינט בישראל: קונה את לקון סקיוריטי
צוק, שהיה בעברו בין המהנדסים הראשונים בצ'ק פוינט, לא התבייש לתקוף אותה כאשר לוחית הרישוי של הרכב שלו היתה CHKPKLR (צ'ק פוינט קילר). ביום שישי האחרון, שלוש שנים אחרי הנפקתה של פאלו אלטו בבורסת ניו יורק, הגיע הרגע שצוק ציפה לו יותר מכל — שווי השוק של החברה חצה לראשונה את שווי השוק של צ'ק פוינט: 15.4 מיליארד דולר לעומת 15.3 מיליארד דולר לצ'ק פוינט.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מגזר אבטחת המידע כולו מצוי בפריחה בתקופה האחרונה. אך צ'ק פוינט נהנית פחות מהצמיחה בתחום. הכנסותיה גבוהות משמעותית מאלה של מתחרותיה, ולכן גם יכולת הצמיחה שלה מוגבלת יותר.
פאלו אלטו, שנוסדה ב־2005, סיימה את הרבעון הראשון של 2015 בהכנסות של 234.2 מיליון דולר, זינוק של 55% לעומת הרבעון המקביל. הרווח הנקי המתואם הסתכם ב־20.5 מיליון דולר — פי שניים מהרבעון המקביל. לעומתה, צ'ק פוינט, שנוסדה ב־1993, סיימה את הרבעון הראשון בהכנסות של 373 מיליון דולר, עלייה של 9% בלבד. הרווח הנקי המתואם היה 179 מיליון דולר, עלייה של 9% . אם קצב הצמיחה של שתי החברות יימשך, תעקוף פאלו אלטו את צ'ק פוינט ברמת ההכנסות בתוך כשנתיים.
פאלו אלטו מפתחת תוכנת פיירוול, המתחרה בפיירוול של צ'ק פוינט. המוצרים של צ'ק פוינט מיועדים לארגונים גדולים יותר, ואילו לפאלו אלטו יש מוצרים המתאימים גם לארגונים קטנים יותר, ולכן קצב הצמיחה שלה גבוה יותר, אולם רמת הרווחיות של הפרויקטים שלה נמוכה מזו של צ'ק פוינט.
פאלו אלטו מעסיקה כיום 2,317 עובדים לעומת 3,158 עובדים בצ'ק פוינט בסוף 2014, ובמהלך השנה נוספו לצ'ק פוינט מאות עובדים.