$
שווקי חו"ל

בלעדי לכלכליסט

עידן עופר ינפיק את איי.סי פאואר בניו יורק

בעל השליטה מתכוון להנפיק את פעילות תחנות הכוח לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר. החברה תגייס 400 מיליון דולר, חלקם בהצעת מכר של קנון שמחזיקה במלוא המניות של איי.סי פאואר

גולן חזני 07:2024.06.15

חברת האחזקות קנון שפוצלה מהחברה לישראל ומצויה בשליטת (49.9%) עידן עופר, מנהלת מגעים מתקדמים להצפת ערך משמעותית כבר בסוף השנה או בתחילת 2016. ל"כלכליסט" נודע כי החברה פועלת להנפקת זרוע האנרגיה שלה איי.סי פאואר (ICP), בבורסת ניו יורק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר לפני הכסף.

 

עוד נודע ל"כלכליסט" כי בסך הכל תגייס החברה 400 מיליון דולר, כשחלק מהסכום יהיה בהצעת מכר של קנון עצמה שמחזיקה כיום ב־100% ממניות איי.סי פאואר. קנון נסחרת כיום בשווי של מיליארד דולר, שכמעט כולו נגזר מהשווי של איי.סי פאואר.  

מכפיל 5 על הרווח

בנוסף מחזיקה קנון בפעילות ההפסדית של חברת המכוניות הסינית קורוס (50%), במניות חברת טאואר (24%) אותן היא מתכוונת לחלק כדיבידנד בעין לבעלי מניותיה וב־32% מחברת הספנות צים. עוד נודע כי קנון כבר בחרה את בנקי ההשקעות שיובילו את הנפקת הענק, ויהיו אלה בנק אוף אמריקה, מריל לינץ' ובנק קרדיט סוויס השוייצרי.

 

איי.סי פאואר שמנוהלת על ידי חוויאר גרסיה היא הזרוע הרווחית והיציבה ביותר בקנון. השווי שאותו מבקשת קנון תמורת איי.סי פאואר נגזר מה־EBITDA (רווח לפני מס, פחת והפחתות) של החברה שעמד ברבעון הראשון של 2015 על 79 מיליון דולר ומשקף EBITDA שנתית של כ־316 מיליון דולר, כך שמדובר במכפיל 5 על הרווח, שבקנון מקווים יסייע למשוך משקיעים להנפקה.

 

הכנסותיה של איי.סי פאואר ברבעון הראשון של 2015 על 322 מיליון דולר, ירידה של 1% לעומת הרבעון המקביל. הרווח הנקי של איי.סי פאואר ירד ל־18 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2015, לעומת 63 מיליון דולר ברבעון המקביל. החוב של איי.סי פאואר לבנקים ולמחזיקי אג"ח עומד על כ־1.2 מיליארד דולר.

 

הנפקות אג"ח בארה"ב

החברה, שעוסקת בהקמת ובהפעלת תחנות כוח בעיקר בדרום ובמרכז אמריקה מעורבת בייצור של יותר מ־4,000 מגה־ואט. הפעילות של איי.סי פאואר בדרום אמריקה מתבצעת באמצעות החברה־הבת אינקיה שגייסה 450 מיליון דולר בהנפקות אג"ח שביצעה בארה"ב בשנים 2011 ו־2013. איי.סי פאואר מחזיקה בתחנות כוח בעשר מדינות, תשע מהן בדרום ומרכז אמריקה.

 

פרו היא המדינה העיקרית שבה פעילה איי.סי פאואר, שם היא אחראית לייצור של 40% מהחשמל במדינה. בישראל החברה מחזיקה (80%) בתחנת הכוח הפרטית במישור רותם (OCP) שהיא בעלת הספק של 44 מגה־ואט, וכן היא מצויה בהליכי הקמה של שתי תחנות כח נוספות. גיורא אלמוגי, המשמש משנה למנכ"ל החברה הוא מנכ"ל החברה־הבת הישראלית.

 

איי.סי פאואר הוקמה ב־2007, עת רכשה החברה לישראל קבוצת חברות העוסקות בייצור חשמל מחברת גלובלק. אשכול החברות אוחד תחת חברת אינקיה בפרו. עלות הרכישה הסתכמה בכ־540 מיליוני דולר. איי.סי פאואר פוצלה מתוך החברה לישראל בתחילת 2015, יחד עם האחזקות האחרות של קנון, וזו נרשמה למסחר בניו־יורק. מהלך הפיצול השאיר את החברה לישראל עם שתי אחזקות בלבד, כיל ובזן, כשיתר האחזקות, בהן טאואר, קורוס, איי.סי פאואר וצים, נכנסו לתוך קנון.

 

עידן עופר עידן עופר צילום: אוראל כהן

 

תרומת הסדר החוב בצים

קנון סיימה את 2014 עם שיפור של 57% בהכנסות לעומת השנה שקדמה לה, לכ־1.4 מיליארד דולר. עיקר התרומה לשיפור בהכנסות נבעה מתחילת ההפעלה של תחנת הכוח של איי.סי פאוור במישור רותם שבדרום. הרווח הנקי (המיוחס לבעלי המניות) של קנון הסתכם ב־468 מיליון דולר ב־2014, זאת לעומת הפסד של 626 מיליון דולר ב־2013. אך השיפור ברווח, ברובו, לא נבע מפעילות החברה אלא מרווח הון חשבונאי ענק של 609 מיליון דולר שנוצר בעקבות השלמת הסדר החוב בחברת הספנות צים.

 

ברבעון הראשון של 2015 רשמה קנון רווח של 4.5 מיליון דולר בהשוואה להפסד של 33.5 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2014. הגורם המשמעותי לשיפור בתוצאות של קנון ברבעון היה מעבר לרווח של 3 מיליון דולר בצים, ולעומת זאת ולמרות שהגדילה את מכירותיה, רשמה חברת המכוניות קורוס הפסד של 71 מיליון דולר ברבעון ועד כה ספגה הפסדים של 977 מיליון דולר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x