$
המלצות ואזהרות

לאומי על התנודתיות בשוק המניות: "לא להקטין את הסיכון בתיקי ההשקעות"

בבנק סבורים שליוון יש משקל נמוך בכלכלה הגלובלית, והירידות בסין השבוע הן בבחינת "תגובה טבעית"; בבנק אגוד, לעומת זאת, ממליצים להקטין את החשיפה למניות חו"ל לטובת ישראל

שירות כלכליסט 11:0510.07.15

כלכלני בנק לאומי מציינים בסקירתם השבועית כי התנודתיות בשוקי ההון בעולם תמשיך להיות גבוהה גם השבוע על רקע הנעשה ביוון ובסין, אך עם זאת להערכתם "ההסתברות להשפעה שלילית מהותית של אירועים אלו על המגמה החיובית בכלכלות ארה"ב ואירופה הינה נמוכה" והם ממליצים ש"לא להקטין את רמת הסיכון בתיקי ההשקעות". לעומתם, בנק אגוד ממליץ להוריד בתיק את החשיפה למניות חו"ל ב-10% לטובת ישראל על רקע התנודתיות הגבוהה במדדי חו"ל.

 

 

 

בלאומי כותבים לגבי התנודתיות הגבוהה כי "מספר מוקדים מלבים את החששות בטווח הזמן המיידי: האפשרות להתפתחויות שליליות בנושא יוון, קריסת מדדי המניות בסין, סימני שאלה לגבי תוצאות הפירמות לרבעון השני עם תחילת עונת הדו"חות בארה"ב, הירידה המחודשת במחירי הנפט והשפעתה השלילית על פעילות סקטור האנרגיה העולמי ומדינות יצואניות נפט. בנוסף לכל אלו ביום רביעי הושבת המסחר בבורסות NYSE למספר שעות בעקבות תקלה טכנית - אירוע שהעלה עוד יותר את מפלס הלחץ אצל המשקיעים".

 

 

 

לדבריהם, "כל אחד מגורמי הסיכון הללו עלול (בתרחיש קיצוני) להפוך לכדור שלג שישפיע על הכלכלה העולמית. אולם בשלב זה אנו מעריכים שההסתברות לכך נמוכה. ליוון יש משקל נמוך בכלכלה הגלובלית והחשיפות הפיננסיות שיש לגופים מסחריים מחוץ ליוון לנכסים מקומיים אינה גבוהה. לכן, אפילו אם יוון תפרד מגוש היורו, הפגיעה הכלכלית באירופה צפויה להיות מוגבלת. הירידות במדדי סין הן תגובה טבעית לעליות המוגזמות במדדים אלו במהלך השנה וחצי האחרונות, ואינן צפויות להשפיע על הפעילות הכלכלית הריאלית בסין, כיוון שהחשיפה של משקי הבית והעסקים לבורסה הינה נמוכה (ללא קשר לכך, ההאטה בכלכלה הסינית שנמשכת כבר שנים, כן מהווה גורם סיכון מהותי לכלכלה העולמית, במידה והיא תתגבר). בנוסף, פתיחת עונת הדו"חות מלווה בחשש לירידה ברווחי הפירמות בארה"ב. להערכתנו עיקר הפגיעה תתמקד בסקטור האנרגיה, הכריה, ובאופן חלקי בחברות יצואניות כתוצאה מעוצמת הדולר. מאידך, חברות הפונות לשוק המקומי עשויות להפתיע לטובה, על רקע ההתפתחויות החיוביות בשוק העבודה ובאשראי הצרכני בארה"ב. גם עונת הדו"חות באירופה עשויה להפתיע לטובה, במקביל לשיפור הכלכלי ביבשת".

 

 

קריסה סינית קריסה סינית צילום: בלומברג

 

"במילים אחרות", ממשיכים כלכלני לאומי, "אנו מעריכים שגורמי הסיכון שהביאו לתנודתיות הגבוהה בשבועיים האחרונים הינם מקומיים (יוון, סין, סקטור האנרגיה) ולא צפויים להביא להאטה בכלכלה העולמית (תחזית קרן המטבע לצמיחה העולמית אמנם הונמכה מעט, אולם המקור לכך הינו הצמיחה הנמוכה ברבעון הראשון בארה"ב, ולא ההתפתחויות האחרונות)".

 

 

 

בבנק אגוד מציינים מנגד כי "להערכתנו שוקי המניות אינם מגלמים את אפשרות יציאה של יוון מהגוש במלואה ולכן יש לנהוג במשנה זהירות". באגוד מוסיפים כי "אצלנו בסיכום שבועי נרשמו ירידות שערים קלות יחסית למדדי המניות בעולם. על רקע התנודתיות הגבוהה במדדי חו"ל אנו ממליצים להשוות את החשיפה בין מניות חו"ל לישראל (ל-50% כל אחד) ומשנים את ההמלצה שהייתה עד כה לתת עדיפות לחשיפה למניות חו"ל (60%) על פני ישראל (40%). בצל האירועים העולמיים ישנה גם ירידת תשואות באג"ח הממשלתיות כאשר הן עוקבות אחר אג"ח של ארה"ב ומדינות מפותחות אחרות בעולם. לא מדובר על תנודה חזקה מדי והיא אפיינה בעיקר את הטווח הבינוני-ארוך."

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x