יולי השחור: הנפילה החודשית הגדולה ביותר שידע הנפט מאז המשבר הפיננסי
מחיר הנפט הגולמי צלל בחודש שעבר ב-21% - הנפילה החודשית הגדולה ביותר מזה 7 שנים - הברנט איבד בתקופה זו 18% מערכו. Again Capital: "בתקופת החגים אנו צפויים לעמוד על סביבת מחירים של כ-35 דולר לחבית או פחות מכך"
שוב חוזר הניגון. הנפט סגר ביום שישי את ירידת המחירים החודשית הגדולה ביותר מאז הימים הסוערים של אוקטובר 2008 והקריסה הפיננסית בשווקים. והשוק לא רואה באופק גורם שישנה מהותית את המגמה.
- החברות Shell וסנטריקה מקצצות 12 אלף משרות
- אכלתם אותה: הנפילה במחירי הסחורות לא תגיע לכיס שלכם
- הזדמנות או מבוי סתום?
בסך הכול רשם מחיר הנפט הגולמי WTI בחודש יולי צלילה של 21%, עם ירידה של 2.5% בשבוע שחתם את החודש. מחיר הברנט רשם ביולי נפילה של 18%, ובכלל זה ירידה של 5% בשבוע שעבר.
מאז רמת השיא של ה-13 ביוני 2014, עם מחיר ל 106.91 דולר לחבית, עומד שיעור הנפילה במחיר הנפט על 55%.
המגמה השלילית בנפט זכתה בסוף השבוע ל"דחיפה" מהמשך הדיווחים על הגדלת התפוקה בארה"ב מן הצד האחד, ובמדינות קרטל אופ"ק מהצד האחר.
סוכנות רויטרס דיווחה ביום שישי הערכות לפיהן המדינות החברות באופ"ק ימשיכו במדיניות של העדפת נתח שוק על פני מחיר - מדיניות שמשמעותה הגדלת התפוקה או לכל הפחות אי צמצום התפוקה.
הפגישה הבאה של ראשי אופ"ק צפויה רק בדצמבר, כך שנכון לעכשיו לא צפוי שינוי במדיניות זו. אופ"ק הפיקה בחודש יולי יותר מ-32 מיליון חביות ליום, עלייה של 140 אלף חביות ליום בהשוואה לחודש יוני. "נתוני התפוקה של אופ"ק צפויים לדחוף את הנפט הגולמי לנקודות שפל חדשות", אמר בעניין זה דיוויד תומפסון (David Thompson) מפירמת המסחר Powerhouse.
"בתקופת החגים אנו צפויים לעמוד על סביבת מחירים של כ-35 דולר לחבית, או פחות מכך, לכיוון ה-30 דולר, יש עוד הרבה לאן לרדת", אמר ל-CNBC ג'ון קילדוף (John Kilduff), שותף ב-Again Capital founding.
השפל במחירי הנפט פגע קשות בתוצאות ענקיות האנרגיה העולמיות - כשבארה"ב רשמו בשישי אקסון מוביל (Exxon Mobil) נפילה של 4.6% לאחר שדיווחה על קריסה של 52% ברווחים ברעון השני. מניית שברון (Chevron) צנחה ב-4.9%, גם היא לאחר דוחות חלשים מאד.
בסך הכול רשם סקטור מניות האנרגיה בשישי בניו יורק ירידה של 2.6% - וב-12 החודשים האחרונים עומד הסקטור על מינוס 28%.
כמה מענקיות הנפט והגז העולמיות הודיעו במהלך השבוע שעבר על צמצום עליות ופיטורי עובדים. חברת רויאל של (Royal Dutch Shell) דיווחה כי הוא מתכוונת לחתוך 6,500 משרות, סנטריקה (Centrica) תפטר 6,000 עובדים ושברון תצמצם 2% מכוח העבודה העולמי שלה.