$
בורסת ת"א

אדמה מכרה יותר מוצרים ברבעון השני - אבל הורידה מחירים

החברה רשמה עלייה כמותית של 7% במכירות הרבעון שני של 2015, שהיתרגמה לעלייה כספית של 3.6% בנטרול הפרשי מטבע

ניר צליק 10:1011.08.15

אדמה, חברת ההדברה הישראלית, רשמה ירידה של 3% בהכנסות ברבעון השני ל-851 מיליון דולר לעומת 876 מיליון דולר ברבעון המקביל. הרווח הנקי ירד ב-9% מ-59.5 מיליון דולר ל-53.9 מיליון דולר ואילו הרווח התפעולי התזרימי (EBITDA) ירד ב-1% מ-141 מיליון דולר ל-139 מיליון דולר.

 

עם זאת, הירידה משקפת בעיקר את חולשתם של המטבעות ברחבי העולם כלפי הדולר, ובמונחי מטבעות מקומיים, הכנסות החברה גדלו ברבעון השני של 2015 בשיעור של 3.6%. החברה רשמה עליה כמותית של יותר מ-7% במכירות, שקוזזה על ידי ירידה במחירים.

 

באירופה ירדו הכנסות אדמה בדולרים ב-4% ל-322 מיליון דולר, בצפון אמריקה עלו ההכנסות ב-2% ל-179 מיליון דולר, באמריקה הלטינית ירדו ההכנסות ב-3% ל-165 מיליון דולר, בהודו, המזה"ת ואפריקה ירדו ההכנסות ב-7% ל-106 מיליון דולר ואילו באסיה פאסיפיק ירדו ההכנסות ב-1.5% ל-80 מיליון דולר.

 

חן ליכטנשטיין חן ליכטנשטיין צילום: אוראל כהן

 

ברבעון השני של שנת 2015 הסתכם התזרים החופשי ב-56.2 מיליון דולר, וזאת לעומת תזרים חופשי בסך של 101 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

 

נשיא ומנכ"ל אדמה חן ליכטנשטיין כתב כי: "אנו שבעי רצון מהתוצאות שלנו ברבעון השני, שמשקפות עליה כמותית ברורה במכירות בכל אחד מאזורי הפעילות המרכזיים שלנו, למרות תנאי השוק המאתגרים איתם אנו מתמודדים. במהלך המחצית הראשונה של השנה הפחתנו את עלויות הרכש והייצור שלנו תוך שליטה הדוקה על ההוצאות התפעוליות, מה שאפשר לנו לשפר את נתוני הרווחיות המרכזיים שלנו ולהגיע לתוצאות טובות יותר מהתוצאות בסקטור. ניהול ההון החוזר שלנו התבטא בשיפור משמעותי בתזרים המזומנים החופשי במחצית הראשונה של השנה, שמאפשר לנו להמשיך ולהשקיע בצמיחה העתידית של החברה."

 

בחודש נובמבר האחרון, שלוש שנים, מאז שנמחקה מהמסחר בעקבות רכישתה על ידי כימצ'יינה, התכוונתה אדמה לגייס בניו יורק 486-376 מיליון דולר לפי שווי של 2.5-2.2 מיליארד דולר, וגילתה כי המשקיעים האמריקאיים מאמינים כי היא שווה פחות. הערכת השוק אילצה את החברה לגנוז את התוכנית ולשקול מחדש את המשך הדרך.

 

לאדמה יש שני בעלים, כימצ'יינה הסינית ודסק"ש הישראלית, כשלכל אחת מהן אינטרסים שונים. לדסק"ש אופציה לרכוש בחזרה 40% ממניות אדמה, אך לשם כך היא תידרש להחזיר לסינים הלוואה של 1.1 מיליארד דולר. כל זמן שאדמה שווה פחות מ־2.75 מיליארד דולר, האופציה אינה משתלמת. לכן מלכתחילה השווי שלפיו ביקשה אדמה להנפיק היה נמוך מבחינת דסק"ש. מצד הסינים, לעומת זאת, ייתכן שהם העדיפו הנפקה במחיר נמוך, שתהפוך את האופציה לחסרת ערך ותותיר אותם כבעלים יחידים.

 

לדסק"ש יש ארבע שנים למימוש האופציה, אך לקראת סוף 2015 היא תידרש לשלם לכימצ'יינה 60–70 מיליון דולר, תשלום ריבית ראשון על ההלוואה. סביר להניח שעד אז תצטרך דסק"ש להבין האם יש סיכוי להנפיק את אדמה בשווי המתקרב ל-2.75 מיליארד דולר או לא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x