רבעון ראשון באדמה: ירידה של 5% בהכנסות - 866.7 מיליון דולר
חודשיים לאחר פרסום אזהרת הרוווח מדווחת יצרנית המדבירים לחקלאות על רווח רבעוני של 94.4 מיליון דולר - ירידה של כ-4 מיליון דולר בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד
חברת אדמה, שניסתה בשנה האחרונה לצאת להנפקה בארה"ב ונסוגה מכוונותיה על רקע תמחור נמוך, סיימה את הרבעון הראשון עם ירידה של 5% בהכנסות ל-866.7 מיליון דולר. זאת, לעומת הכנסות של 909.7 מיליון דולר ברבעון המקביל.
- אדמה גייסה 700 מיליון שקל בהנפקת אג״ח בת"א
- מנכ"ל אדמה על כישלון ההנפקה: "נמתין לתנאים יותר מתאימים בשוק"
- דסק"ש: צניחת מניות סלקום ושופרסל תרמה להפסד של 734 מיליון שקל ברבעון הרביעי
החברה רשמה ברבעון רווח נקי של 94.4 מיליון דולר לעומת 98.7 מיליון דולר ברבעון המקביל. הרווח התפעולי התזרימי (EBITDA) הסתכם ב-166.8 מיליון דולר לעומת 171.5 מיליון דולר ברבעון המקביל.
הירידה בשורת ההכנסות מיוחסת בעיקר לשחיקה בשערי מטבע ביחס לדולר וירידה במחירי המוצרים של אדמה. עיקר הירידה אירעה באסיה פסיפיק, שם ירדו הכנסות אדמה הרבעוניות ב-17% ל-78 מיליון דולר. באירופה ירדו הכנסות אדמה ב-2% ל-456.8 מיליון דולר, בצפון אמריקה ההכנסות היו יציבות ועמדו על 138.4 מיליון דולר, באמריקה הלטינית ירדו המכירות ב-9% ל-123.9 מיליון דולר, באפריקה, המזה"ת והודו ירדו המכירות ב-5% ל-69.6 מיליון דולר.
נתוני הדוחות מציבים סימן שאלה בדבר תוכניות ההנפקה של אדמה בתקופה של ירידה במכירות וברווחים. לפני כחודשיים פירסמה אדמה אזהרת רווח בנוגע ל-2015 וכתבה כי היא צופה ירידה בתוצאות במחצית הראשונה של 2015 בשל המשקל הגבוה בתקופה זו של מכירות במטבע היורו, אשר נחלש ביחס לדולר בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
בחודש נובמבר האחרון, שלוש שנים, מאז שנמחקה מהמסחר בעקבות רכישתה על ידי כימצ'יינה, התכוונתה אדמה לגייס בניו יורק 486-376 מיליון דולר לפי שווי של 2.5-2.2מיליארד דולר, וגילתה כי המשקיעים האמריקאיים מאמינים כי היא שווה פחות. הערכת השוק אילצה את החברה לגנוז את התוכנית ולשקול מחדש את המשך הדרך.
לאדמה יש שני בעלים, כימצ'יינה הסינית ודסק"ש הישראלית, כשלכל אחת מהן אינטרסים שונים. לדסק"ש אופציה לרכוש בחזרה 40% ממניות אדמה, אך לשם כך היא תידרש להחזיר לסינים הלוואה של 1.1 מיליארד דולר. כל זמן שאדמה שווה פחות מ־2.75 מיליארד דולר, האופציה אינה משתלמת. לכן מלכתחילה השווי שלפיו ביקשה אדמה להנפיק היה נמוך מבחינת דסק"ש. מצד הסינים, לעומת זאת, ייתכן שהם העדיפו הנפקה במחיר נמוך, שתהפוך את האופציה לחסרת ערך ותותיר אותם כבעלים יחידים.
לדסק"ש יש ארבע שנים למימוש האופציה, אך לקראת סוף 2015 היא תידרש לשלם לכימצ'יינה 60–70 מיליון דולר, תשלום ריבית ראשון על ההלוואה, כאשר סביר להניח שעד אז תצטרך דסק"ש להבין האם יש סיכוי להנפיק את אדמה בשווי המתקרב ל-2.75 מיליארד דולר או לא.