רווחי פרטנר צללו ב-80%. החברה: ברבעון הבא נעבור להפסד
חברת התקשורת סוגרת את הרבעון עם רווח נקי של 9 מיליון שקל בלבד, זאת לעומת רווח של 46 מיליון שקל אשתקד. ההכנסות ירדו ב-4% ל-1.04 מיליארד שקל. בחודשים הקרובים צפויים לפרוש מהחברה 350 עובדים קבועים
עוד רבעון קשה לפרטנר. הכנסות פרטנר ברבעון השני עמדו על 1.04 מיליארד שקל, ירידה של 4% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. כך עולה מהדו"חות הכספיים של החברה המפורסמים היום (ד'). הירידה בהכנסות נבעה מצלילה של 12% בהכנסות ממכירת שירותים שהסתכמו ב-757 מיליון שקל לעומת 862 מיליון ברבעון המקביל ב-2014.
בעקבות הסכם עם נציגות העובדים וההסתדרות יפרשו מן החברה בחודשים הקרובים 350 עובדים קבועים. החברה חוזה כי ברבעון השלישי היא תעבור להפסד בגלל הפרשה של 35 מיליון שקל לפרישת העובדים, וכן בשל התחרות הגוברת בשוק הסלולר. החברה מציינת כי חלק מן ההפסדים יקוזזו בהסכם הפיצויים שחתמה עם חברת אורנג' העולמית לפני כחודשיים.
- הורדת דירוג לפרטנר: "קיטון מתמשך בהכנסה מלקוח"
- סמנכ"ל ההנדסה של בזק בדרך לפרטנר
- "בניגוד לעולם, ההשקעה בתקשורת בישראל - מסוכנת ותנודתית"
הירידה בהכנסות משירותים נובעת מהמשך התחרות החריפה ושחיקת המחירים בשוק הסלולר. ירידה זו קוזזה חלקית מעלייה בהכנסות משירותי אירוח כתוצאה מההסכם שנחתם עם HOT mobile ונכנס לתוקף בתחילת 2015.
פרטנר רשמה גם ירידה של 9% בהכנסות משירותים במגזר הנייח על אף הרפורמה בשוק התקשורת הקווית שאפשרה לפרטנר החל מפברואר השנה לחכור את תשתית בזק ולמכור על גביה חבילות משולבות של ספק ותשתית.
לעומת זאת, פרטנר הצליחה לפצות חלקית על אובדן ההכנסות משירותים באמצעות עלייה חדה של 28% בהכנסות ממכירת ציוד.
על אף קיטון של 6% בהוצאות התפעוליות של פרטנר ברבעון השני כתוצאה מתהליכי התייעלות וקיצוץ בהוצאות שיווק ופרסום, החברה רשמה ירידה חדה יחסית של 19% ב-EBITDA (רווח תפעולי בניכוי פחת והפחתות). ה-EBITDA ברבעון השני הסתכם ב-236 מיליון שקל לעומת 291 מיליון ברבעון המקביל אשתקד.
בשורה התחתונה פרטנר ניצלה ממעבר להפסד בזכות בין השאר ירידה בהוצאות המימון. הרווח הנקי של פרטנר ברבעון היה מינימלי והסתכם ב-9 מיליון שקל בלבד, ירידה של 80% בהשוואה לרווח של 46 מיליון שקל אשתקד.
ברמת המנויים איבדה פרטנר כ-27 אלף לקוחות ברבעון כאשר כולם היו לקוחות פרי-פייד המשלמים מראש על השירותים הסלולריים. לקוחות אלו נחשבים לרווחים יותר אך גם לנאמנים פחות. ההכנסה הממוצעת ממנוי עמדה ברבעון השני על 70 שקל בחודש, ירידה לעומת 76 שקל לחודש ברבעון המקביל ועלייה לעומת 69 שקל ברבעון הראשון.
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת של פרטנר המשיך להישחק ברבעון השני ועמד על 135 מיליון שקל, ירידה של 53% בהשוואה לרבעון מקביל. השחיקה הזו מוסברת בירידה ברווח התפעולי כמו גם בירידה בהכנסות הנדחות ממכירת ציוד בשנים קודמות ובעלייה בפריסה לתשלומים של ציוד קצה.
התזרים מזומנים החופשי של פרטנר (תזרים מזומנים מפעילות שוטפת בניכוי תזרים מפעילות השקעה) הסתכם ב-24 מיליון שקל, ירידה של 88% בהשוואה לאשתקד. ההשקעות של פרטנר ברכוש קבוע עלו ב-12% ברבעון והסתכמו ב-110 מיליון שקל.
המנכ"ל איציק בנבנישתי אמר כי "אנו מתאימים את המודל העסקי של החברה לשוק התקשורת המשתנה תוך פעילות במגוון סגמנטים, חיפוש הזדמנויות נוספות והגדלת הערך ללקוח, במקביל להמשך קיטון במבנה ההוצאות ובחינת מודלי הפעלה יעילים".
בנבנישתי התייחס לרפורמה בשוק הקווי ואמר כי "אנו פועלים להיות שחקן משמעותי ומחולל תחרות בעולמות התקשורת הקווית, ומצפים ממשרד התקשורת ומהגורמים הרגולטורים הנוספים לפעול למען תחרות שוויוניית בקרב כל השחקנים בשוק למען הציבור. יש לפעול באופן נחרץ ליישום מלא של תיקי השירות, אשר נקבעו זה מכבר, לביצוע רפורמת השוק הסיטונאי. יחד עם זאת, תנאי הכרחי לקיום תחרות אפקטיבית בעולמות הטלוויזיה, הטלפוניה הקווית ורפורמת הפס מחייבת הסרה של חסמים לתחרות ושמירה של חובת ההפרדה המבנית הקיימת על בזק והוט, עד השגת נתח שוק משמעותי על ידי השחקנים החדשים".
בנבנישתי ציין כי בעקבות ההסכם שנחתם עם חברת אורנג' העולמית קיבלה פרטנר תשלום ראשון של 15 מיליון יורו שיכנס לדו"ח הרבעון השלישי.