$
בורסת ת"א

התיווך בעסקה עם פתאל עולה לבוימלגרין עוד 3.8 מיליון שקל

בית המשפט המחוזי קבע כי בוימלגרין קפיטל וחברת אזורים ישלמו לברוך חסן דמי תיווך עבור העסקה שבה אזורים מכרה מלונות לרשת פתאל. בוימלגרין שילם כבר יותר מ־10 מיליון שקל ב־2011 לאחרים שטענו שהם תיווכו באותה העסקה

גולן חזני 07:1319.08.15

שעיה בוימלגרין כבר מזמן איננו בישראל, אבל מתברר שנותרו לו כאן קצוות פתוחים. בוימלגרין קפיטל שבבעלותו, שבאמצעותה שלט בחברת אזורים אך הפכה לחדלת פירעון, תיאלץ לשלם יחד עם אזורים 2.43 מיליון שקל לברוך חסן, שתיווך בעסקת מכירת מלונות לדוד פתאל.  

יחד עם שכר טרחת עו"ד, אגרות והפרשי הצמדה וריביות אמורות השתיים לשלם לחסן 3.85 מיליון שקל. שני גורמים אחרים זכו כבר ב־2011 לשכר תיווך בעסקה שהסתכם ביותר מ־10 מיליון שקל.

 

שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב שושנה אלמגור קיבלה את תביעתו של חסן לדמי תיווך מאזורים ומבוימלגרין. מנגד היא דחתה את דרישתו לדמי תיווך מהרוכשת, פתאל, בטענה שלא הוכיח התחייבות שלה לשלם לו דמי תיווך בעסקה.

 

ביולי 2009 נחתמה עסקה שבה רשת מלונות פתאל, שבשליטת דוד פתאל, רכשה ב־970 מיליון שקל 12 בתי מלון מרשת שרתון ואקור מאזורים תיירות, שהיתה בשליטת בוימלגרין. מספר גורמים, בהם איש הביטוח אבנר קופל, דרשו לקבל דמי תיווך בעסקה. חסן הגדיל ותבע את הסכום בבית המשפט באמצעות עו"ד אביב כרמי, לאחר שהצדדים טענו כי לא היה מתווך בעסקה.

 

השופטת הלינה כי דנה קרייזלר, יד ימינו של בוימלגרין, שהיתה בקשר שוטף עם חסן וצומת מרכזית בעסקת בתי המלון, לא הובאה כעדה מטעם אזורים כדי להזים את הטענות של חסן. קרייזלר הייתה גולת הכותרת של הדיון, שכן לטענת חסן היא נכחה בפגישה שבה החלה העסקה לקרום עור וגידים והתהליך כולו התנהל מולה. בבוימלגרין קפיטל טענו כי לקרייזלר לא היתה סמכות לקבל החלטות, אולם אלה נדחו.

 

"שוכנעתי כי אזורים פנתה לתובע באמצעות קרייזלר בהצעה לתווך בעסקה למכירת בתי מלון שהיו לה זכויות בהם. התובע נענה ובכך ניכר בינו לבין אזורים חוזה שלפיו הוא ישמש כמתווך בעסקה", ציינה השופטת. עוד הוסיפה כי אזורים שכרה עוד קודם לכן את שירותיו של חסן, וחזקה עליה כי אלה לא יינתנו בחינם.

 

"עדות מרובת פנים וגוונים"

השופטת העבירה ביקורת על עדותו של מנכ"ל בוימלגרין קפיטל גיל טובול בנוגע לפגישה בין פתאל לקרייזלר במאי 2007, שנטען כי טובול נכח בחלקה. "עדותו של טובול היתה מרובת פנים וגוונים. אלה גרסאותיו בסוגיית נוכחותו בפגישה: הוא לא השתתף בה, הוא נכנס לומר שלום בלבד, הוא נכח בה אך לא בליבתה, הוא נכנס כדי להכיר את המשתתפים... איזו מהגירסאות לקבל? לטובול הפתרונים", ציינה השופטת.

 

עוד הוסיפה כי גם אם מעורבות טובול הסתכמה באמירת שלום בלבד, היה עליו לומר לנוכחים בפגישה שקרייזלר לא מוסמכת לבצע לבדה התחייבות כלשהי.

 

לטענת חסן, כשהציע לפתאל את העסקה ענה זה "אני לא צריך אותך". לדברי השופטת, פתאל, שהעיד במשפט, היה זקוק גם זקוק לתובע לשם יצירת קשר עם אזורים. השופטת מציינת כי שוכנעה שחסן הביא ביוזמתו את פתאל לפגישה שהניעה את המגעים. "ניסיונותיהם של הצדדים, לאחר שהתובע יצר את הקשר הראשון ביניהם, לנער חוצנם ממנו ולכמוס מפניו את הליכי המו"מ מובנים, אך אינם הגונים. טענתם המתנשאת כי התובע לא היה נחוץ להם איננה עומדת במבחנים שהותוו לבחינת זכותו לתשלום שכרו".

 

עוד שני מתווכים

בשנת 2011 קיבלו שני גורמים נוספים שכר תיווך בעסקה. אז קבע הבורר עמוס גבריאלי שאבנר קופל, יו"ר מינהלת ליגת־העל בכדורסל דאז, יקבל 3.85 מיליון שקל על התיווך בעסקה בעקבות מסמך שעליו היו חתומים טובול ומנכ"ל אזורים דאז מתי דב. באותה שנה נקבע כי איש העסקים עמוס לוזון, בעליה של מכבי פתח תקווה בכדורגל, וצביקה קורלנד ברנר, יקבלו 6.5 מיליון שקל על התיווך בה.

 

שעיה בוימלגרין שעיה בוימלגרין צילום: אוראל כהן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x