נשחקה במחצית: הצמיחה של קסטרו התלבשה על הרווח הנקי
רשת האופנה הישראלית מדווחת על שחיקה של 31% ברווח הנקי במחצית בגלל התרחבות הרשת, שגררה עלייה בהוצאות השיווק והשכירות
קסטרו הרחיבה את רשת החנויות שלה ולכן צמחה במכירות במחצית הראשונה של 2015, אך ההתרחבות של הרשת פגעה ברווחיות החברה. בשורה התחתונה מציגה רשת האופנה הישראלית רווח נקי של 14.5 מיליון שקל – ירידה של 31% לעומת המחצית המקבילה.
- קסטרו מצפה למכירות קוסמטיקה של 50-100 מיליון שקל בשנה
- קסטרו: חנויות חדשות העלו את המכירות, הכנסות מימון הקפיצו את הרווח
- פוקס המשיכה להגדיל נתחי שוק באופנה - אך רווחיותה נפגעה
בשורת המכירות, התרחבות הרשת וכניסה לתחומי פעילות חדשים כמו בגדי ילדים סייעה לה להגדיל את ההכנסות ב-3.7% לסכום של 434.6 מיליון שקל במחצית (הסתכלות על המחצית ולא על הרבעון השני לבדו מנטרלת את השפעת עיתוי חג הפסח על המכירות). קסטרו מדווחת כי נחלשה במכירות חנויות זהות (כלומר מכירות בנטרול סניפים חדשים), אך לא מדווחת מה שיעור הירידה.
הרווחיות הגולמית של קסטרו נותרה על 58.9% מהמכירות, בדומה לתקופה המקבילה. נתון זה מצביע על כך שהשחיקה ברווחיות של קסטרו לא נבעה משינוי במחיר לצרכן או מעליית מחירי חומרי גלם או עלויות ייצור אחרות.
מה שמסביר את השחיקה ברווחיות של החברה הם שני פרמטרים אחרים – הוצאות מכירה ושיווק שצמחו ל-50.7% מהמכירות לעומת 48.6% מהמכירות בתקופה המקבילה, ככל הנראה בשל עלויות של קמפיינים פרסומיים והוצאות שיווק אחרות. עוד נתון שצמח הוא הוצאות השכירות – שעלו ל-17.4% מהמחזור לעומת 16% במחצית המקבילה. הוצאות השכירות גדלו בשל ההתרחבות בשטחי המסחר.
מי שלא הרוויח מההוצאות המוגדלות של קסטרו הם עובדי הרשת. הוצאות השכר של הרשת ירדו ל-15.2% מהמחזור לעומת 15.4% במחצית המקבילה.