$
בורסת ת"א

זווית אחרת

ההיסטוריה מראה: מי שבורח בירידות - מפסיד

הדרמה בשווקים בשבוע שעבר העלתה מחדש את הדיון - האם עדיף לנסות ולברוח כשהשוק יורד את להישאר ולחכות לתיקון

גרייס חנאוי 15:0830.08.15

השבוע בפרויקט המשותף של כלכליסט ובית ההשקעות IBI: חודש סוער במיוחד עבר על כל השווקים ברחבי העולם, אך האם זה הזמן לברוח מהשוק.

 

אפשר להבין מדוע זה קשה עבור משקיעים רבים המעדיפים למכור הכול ולברוח מהתוהו ובוהו שמתחולל לאחרונה. אלא שההיסטוריה מספרת, שמי שבכל זאת "נשאר בפנים" בזמן שכולם ברחו, נהנה מתשואה גבוהה יותר על הכסף שלו ומי שיוצא מהשוק, מפספס את כל "הריבאונד".

 

משקיעים רבים מנסים לתזמן את השוק אך האמת היא שמדובר בטעות גדולה. כל הנפילות הגדולות והרווחים הגדולים מתרכזים למספר מצומצם של ימי מסחר. להחמצה של ימי מסחר בודדים יכולה להיות השפעה דרמטית על התשואה. אם ניקח לדוגמא את מדד S&P500, מי שנלחץ מהירידות החדות בשבוע שעבר ומכר, פספס את כל התיקון.

 

 

 

בגרף המצורף, ניתן לראות את התשואה השנתית הממוצעת במדד S&P500 משנת 1985 ועד היום. מי שנקט באסטרטגיית קניה והחזקה, הניב תשואה שנתית ממוצעת של 8.4%. במקרה בו מנטרלים את חמשת הימים עם הביצועים הטובים ביותר בתקופה זו, התשואה השנתית מתכווצת ל-6.69%. אם משקיע החמיץ את 25 הימים עם הביצועים הגדולים, התשואה הממוצעת הייתה מסתכמת ב-3.06% בלבד, כלומר תשואה נמוכה ב-5.34% לשנה, שעל פני עשור, מדובר בכ-68%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x