המוסדיים הסתערו - ודלק גייסה 700 מיליון שקל
מדובר בהנפקת החוב השנייה שמבצעת הקבוצה ללא בטחונות מאז הסדר החוב של דלק נדל"ן ב-2012; הביקושים הסתכמו ב-1.2 מיליארד שקל
למרות הביקורת הציבורית שנשמעה בימים האחרונים על איש העסקים יצחק תשובה, קבוצת דלקשבשליטתו (61%) סיימה הערב בהצלחה את הנפקת החוב השנייה שהיא מבצעת ללא בטחונות מאז הסדר החוב של דלק נדל"ן בשנת 2012. הקבוצה זכתה הערב לביקושי יתר של 1.2 מיליארד שקל בשלב המוסדי של הרחבת סדרת ל"א והגדילה את היקף הגיוס מ-300 מיליון שקל ל-800 מיליון שקל. בשלב המוסדי היא קיבלה התחייבויות של 700 מיליון שקל כשהיא משאירה לציבור 100 מיליון שקל נוספים.
המחיר בהנפקה נסגר על 977 שקלים המשקף תשואה אפקטיבית של 4.8% לעומת תשואת שוק של 4.9%. חברות הביטוח ובתי ההשקעות אלטשולר שחם אקסלנס ופסגות לא השתתפו בגיוס, אולם גופים אחרים כמו ילין לפידות, איי,בי,איי ומיטב דש כן השתתפו.
בהנחה שהחברה תגייס את כל הסכום בשלב הציבורי (100 מיליון שקל), היקף הסדרה יעלה ל-2.3 מיליארד שקל והיא תהיה סדרת התל בונד השקלית הגדולה ביותר בתל אביב. אג"ח ל"א זכתה לדירוג A על ידי S&P מעלות ובדירוג מקביל של A1 על ידי מידרוג.
קבוצת דלק היא אחת מקבוצות האחזקה החזקות במשק הישראלי עם יתרות מזומנים עצומות של 3.4 מיליארד שקל, שיעורי מינוף נמוכים של 29% בלבד (LTV) ואג"ח שנסחרות בתשואות לפדיון של 0.5%–5%. למרות כל אלו, גיוס האג"ח של דלק בפברואר השנה (הראשון מאז הסדר החוב של דלק נדל"ן) לווה בביקורת ציבורית נוקבת, הן מצד בתי ההשקעות הגדולים בישראל כמו פסגות, כלל ואיילים, שהודיעו כי יחרימו את הגיוס, והן מצד פוליטיקאים כמו יו"ר מרצ זהבה גלאון שקראה למשקיעים שלא להשתתף בהנפקה של דלק. הלחץ הציבורי עשה את שלו, ואכן בהנפקה של דלק (אג"ח ל"א) בפברואר לא השתתפו גופים מוסדיים גדולים למעט בתי ההשקעות איילון, מור ומנורה שהזמינו וקיבלו ביחד 41 מיליון שקל לקרנות הנאמנות שלהם.
יתר הביקושים בשלב המוסדי הגיעו בעיקר מגופי נוסטרו, כלומר בתי השקעות קטנים שמשקיעים את ההון העצמי שלהם ולא כספי עמיתים מנוהלים.