בלעדי לכלכליסט
אלביט ותע"א נלחמות על הפעילות הביטחונית של נס
שתי חברות הדגל של התעשיות הביטחוניות מובילות במכרז שמתקיים למכירת TSG, לשעבר החטיבה הביטחונית של נס טכנולוגיות, מידיה של קבוצת סיטי. תג המחיר עבור החברה שמעסיקה 400 עובדים בארץ מוערך ב־200 מיליון שקל
שנה לאחר מכירת נס ישראל לקבוצת חילן, קבוצת סיטי מנסה למכור גם את חברת TSG — המוכרת יותר כחטיבה הביטחונית לשעבר של נס טכנולוגיות. מי שמנהלות מירוץ צמוד לרכישתה הן שתי חברות הדגל של התעשיות הביטחוניות, אלביט מערכות והתעשייה האווירית.
- אלביט מערכות: חוזה של 70 מיליון דולר לאספקת מל"טים מסוג הרמס
- אלביט מערכות מוכרת מודיעין באירופה
- אלביט מערכות תחכיר ותתחזק מסוקים עבור המשטרה ב-115 מיליון דולר
ל"כלכליסט" נודע כי במכרז שמתקיים למכירת החברה, מסתמן כי המחיר שישולם עבורה הנו כ־200 מיליון שקל (50-40 מיליון דולר). חברה נוספת מהתעשייה הביטחונית, אירונאוטיקס, נשרה בשלב מוקדם יותר מהמכרז. TSG שמנוהלת על ידי מיכאל זינדרמן מעסיקה 400 עובדים בישראל, רובם בתל אביב, ובעולם היא פועלת עם שותפים מקומיים. עם עובדיה נמנים מפתחים ומנהלים רבים יוצאי אגף המודיעין בצה"ל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
נס טכנולוגיות, חברת המחשוב הבינלאומית, נשענה בעבר על שלוש חטיבות: הודו וארה"ב, נס ישראל ופעילות החטיבה הביטחונית. קרן CVCI הבינלאומית שבשליטת קבוצת סיטי רכשה את נס טכנולוגיות תמורת 307 מיליון דולר ומימשה את האחזקה בנס ישראל לפני שנה כשמכרה אותה לחברת חילן שבשליטת אבי באום, תמורת 42 מיליון דולר, על 2,500 העובדים שלה.
נס ישראל היתה במשבר ובעלי המניות נאלצו להזרים אליה 50 מיליון שקל, אולם מאז נרכשה היא עוברת הליך הבראה ומיזוג לתוך חילן, שמשפר את התוצאות שלה וההכנסות השנתיות שלה עומדות על כ־700 מיליון שקל. הכנסות TSG, שהתפצלה מתוך נס טכנולוגיות לאחר מכירת נס ישראל לחילן, נאמדות ב־200 מיליון שקל בשנה. TSG פועלת בתחום הביטחון, המודיעין וה־HLS (הומלנד סקיוריטי). עם הלקוחות שלה נמנים משרד הביטחון, צה"ל וגופים רבים נוספים בארץ ובעולם, שלהם היא מוכרת מערכות מתקדמות בתחומי השליטה ובקרה (שו"ב), המודיעין ותחומים נוספים.
TSG פיתחה, בין היתר, גם את מערכת השו"ב המרכזית של המטה הכללי בצה"ל, המכונה בשם הקוד "טירת האגם". החברה מתמקדת בשנה האחרונה בכמה נושאים, ביניהם עיר בטוחה — הגנה על מתקנים, מערכת שנמצאת כעת בפיתוח ואמורה לזהות התנהגות חריגה של אנשים ושואפת לעצור אדם לפני שהוא מבצע פיגוע. תחומים נוספים הם מיצוי מידע (סינון מידע באמצעות אלגוריתמים) והיתוך מידע — ניתוח אוטומטי של מילים ומשפטים ופיתוח מערכות שליטה טקטיות המיועדות לפיקוד העורף.
לאחרונה נכנסה TSG לתחום הסייבר שבו היא עובדת בעיקר מול בנקים, ולאחר שפיתחה פתרון כולל לתחום אבטחת המידע. התעשייה האווירית, שהיא עצמה לקוח של TSG, ואלביט מערכות הגיעו כאמור לשלב הסופי של המכרז. עם זאת, ההערכות הן כי שתיהן לא מוכנות לרכוש בכל מחיר. אלביט מערכות רכשה במאי את חטיבת המודיעין של נייס מערכות תמורת עד 158 מיליון דולר. כיום עושה אלביט הכנות לרכישת תעש במכרז שמקיימת המדינה.
מאלביט מערכות נמסר: "החברה בוחנת רכישת חברות שונות כחלק מאסטרטגייה לרכישה ומיזוג של חברות שונות בעלות טכנולוגיות משלימות או גישה לשוקי יעד. כחלק מתהליכי הבדיקה שאלביט מנהלת במסגרת פעילת הרכישות היא מקיימת תהליך התמחרות ובוחנת את מחיר הרכישה אל מול שווייה של החברה הנרכשת".
בתעשייה האווירית סירבו להגיב.