$
בורסת ת"א

השוט של אלשטיין: הנפקת מניות שעשויה לדלל את ההציבור

השופט ברנר פסק אתמול נגד בעל השליטה באי.די.בי וחייב אותו לשלם את מלוא הצעת הרכש של 512 מיליון שקל לציבור, כפי שנקבע בהסדר החוב. אלשטיין, שנקלע עכשיו למצב תזרימי לא פשוט, הודיע כי יערער על ההחלטה לבית המשפט העליון

גולן חזני 08:5322.10.15

בעל השליטה באי.די.בי אדוארדו אלשטיין הפסיד אתמול בדיון מול הנאמנים וחויב לשלם את מלוא הצעות הרכש לציבור במסגרת הסדר החוב — 512 מיליון שקל. עם זאת, אלשטיין אינו מצטער על המהלך שנקט והודיע כי יערער בפני בית המשפט העליון על ההחלטה.

 

בעלי מניות הציבור חוששים עתה מצעד תגמול של אלשטיין. זה עשוי להכריז על הנפקת מניות ציבורית, שתזרים הון לחברה מהציבור ותיצור מניות נוספות שיגרמו לדילול גדול יותר של בעלי מניות המיעוט. זה השוט שיכול אלשטיין להביא למו"מ מחודש מול נאמני ההסדר, שככל הנראה יחל בימים הקרובים.

 

ההחלטה מעמידה את אלשטיין בפני מצב בעייתי ומעורפל. הוא מחויב בימים הקרובים להזרים 200 מיליון שקל בהנפקת מניות לאי.די.בי, ובנוסף להזרים להצעת הרכש 256 מיליון שקל נוספים. אי.די.בי זקוקה עד סוף יוני 2016 ל־400–500 מיליון שקל נוספים. החברה אמנם נמצאת בעיצומו של הליך למכירת כלל ביטוח, אבל אם זו תיתקע מסיבה כלשהי, הרי שאלשטיין עלול להידרש להזרים מאות מיליוני שקלים נוספים לחברה.

 

שופט בית המשפט המחוזי חגי ברנר טרף את כל הקלפים של אלשטיין, שקיווה כי בית המשפט יפסוק לפי הנוסח היבש של ההסדר שמאפשר לו את הפעולה שביקש — שתאגיד איפיסה (Ifisa) שבשליטתו ימכור מניות כמו הציבור בהצעת הרכש שבה הוא מחויב כלפי בעלי המניות מקרב הציבור, בהיקף של 512 מיליון שקל. עוד קיווה אלשטיין כי יתאפשר לחברות שבשליטתו, המחזיקות ב־80% ממניות אי.די.בי, למכור חלק מאחזקותיהן. אך השופט ברנר פסל זאת ואסר את המהלכים האלה.

 

אלשטיין, שהאמין כי ההשקעה העצומה שלו באי.די.בי — קרוב ל־2 מיליארד שקל — תביא ליחס אחר כלפיו, התבדה והבין כי בשוק ההון ובמערכת המשפט אין סנטימנטים.

 

המהלך שלו נתפס כ"תחמני", גם אם הציבור שייהנה ממנו כולל חברות נוסטרו דוגמת זו של הנאשם בפלילים דוד אדרי או קרן אגרסיבית כמו ברוש. במקרה הזה, שבו די ברור שההתחייבות המקורית של אלשטיין היתה כלפי הציבור, הסיכוי שלו לקבל החלטה שתאפשר לו להעביר מאות מיליונים מכיס לכיס, באמצעות חברת איפיסה, היה קטן.

 

ההחלטה עוררה ביקורת מסוימת בקרב אנשי עסקים בישראל, שטענו כי יש להביא בחשבון גם שיקולי היגיון במקרה של אדם שלמעשה הציל חברה מקריסה. אחרים טענו כי מחויבות היא מחויבות, ואין להתנער ממנה בשום אופן.

 

 אלשטיין אלשטיין צילום: אוראל כהן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x