סיליקום מבקשת להימחק מהמסחר בתל אביב
דירקטוריון החברה הדואלית פנה אל הבורסה בבקשה להתחיל בהליך המחיקה שימשך 90 יום - ובסופו תיסחר רק בנאסד"ק
- וול סטריט ננעלה באדום; סיליקום צללה ב-25% אחרי שחתכה תחזיות
- סיליקום של זיסאפל זינקה ב-18.5% במחזור ענק אחרי הדו"חות
בכך מצטרפת סיליקום, שבשליטת משפחת זיסאפל, לחברות דואליות נוספות שביצעו את מהלך המחיקה מתל אביב, בהן מלאנוקס וסימטרון שנמחקו מהמסחר בת"א ב-2013, טופ אימג' שנמחקה ב-2014 ובאטמ תקשורת שנמחקה ביוני 2015.
סיליקום נסחרת לפי שווי של 930 מיליון שקל והיא נכללת במדד ת"א 100 ומדד הטכנולוגיה. רוב המסחר במניית החברה מתבצע מעבר לים. מאז פברואר אשתקד בה נרשם שיא במחיר מניית החברה שחצתה את רף 70 הדולר, נמצאת מניית החברה בחולשה ובעקבות הדו"חות האחרונים בהם פרסמה החברה אזהרת רווח - צלל מחירה ל-33.5 דולר.
במקביל להודעה על המחיקה פרסמה סיליקום את התוצאות הכספיות לרבעון השלישי של 2015, בו הציגה החברה עלייה של 22% בהכנסות ל-19.4 מיליון דולר לעומת 15.9 מיליון דולר ברבעון המקביל.
בשורה התחתונה הציגה החברה רווח נקי מתואם של 4.2 מיליון דולר שהם רווח של 57 סנט למנייה לעומת 3 מיליון דולר או 41 סנט למנייה ברבעון המקביל.
"רוצים להיות כפופים לרגולציה של בורסה אחת"
בעל המניות הגדול בחברה הוא זהר זיספל המחזיק בכ-21% ממניות סיליקום, בית ההשקעות ילין לפידות מחזיק בכ-9% ממניות החברה (הן בגמל והן בקרנות הנאמנות), הראל מחזיקים בכ-5% ממניות ואבי איזנמן, שהקים את החברה ב-1987 ומשמש כיום כיו"ר החברה, מחזיק בכ-2.8%.
בשיחת הוועידה שנערכה לאחר פרסום הדו"חות ציינו ראשי סיליקום כמה סיבות למחיקה מהבורסה של ת"א: "רצינו להיות כפופים רק לחוקים של בורסה אחת, להתרכז בעסקי החברה ולא ברגולציה. כמו כן, השאיפה שלנו זה לרכז את כל מחזור המסחר (הווליום) במקום אחד".
"אנחנו לא חושבים שהמהלך ירחיק את המשקיעים הישראלים, הם השקיעו במנייה שלנו עוד לפני שנסחרנו בת"א ואנחנו מאמינים שהם יישארו גם אחרי שנמחק מהמסחר בת"א, הם יודעים לרכוש מניות גם בנאסד"ק. אז אם תהיה עזיבה של משקיעים ישראלים לדעתנו היא לא תהיה משמעותית".
האנליסטים גם ניסו לברר כמה תחסוך סיליקום מהמחיקה בת"א, אך בחברה לא הסכימו לדבר על מספרים רק ציינו כי "החיסכון לא יהיה משמעותי אבל הוא קיים ואנחנו רוצים לחסוך בהוצאות החברה".