אגף שוק ההון בוחן את חלוקת הדיבידנד המתוכננת בחברת מגדל
הדירקטוריון אמנם אישר דיבידנד בסך 200 מיליון שקל, אך ברקע קיים חשש שהחברה תסבול מגירעון בהון העצמי שלה
אגף שוק ההון לא מתכוון לעשות חיים קלים לשלמה אליהו שרוצה לחלק לעצמו דיבידנד נדיב של 140 מיליון שקל לקראת סוף נובמבר, ויבחן את המהלך המתוכנן בחברת מגדל.
דירקטוריון חברת הביטוח אמנם אישר חלוקת דיבידנד של 200 מיליון שקל אך יחד עם זאת מגדל צפויה לסבול מגירעון בהון העצמי שלה ולכן נשאלת השאלה האם זהו הזמן המתאים לאשר חלוקת דיבידנד שכזו. מגדל היא חברת הביטוח שסיפקה את ההערכה הפסימית ביותר ביחס לצעדים שתצטרך לנקוט על מנת לעמוד בעודפי ההון הנדרשים, ביחס לתקנות סולבנסי החדשות. בדו"ח הרבעון השני מגדל כותבת כי "היעדר היערכות מתאימה עלול להביא לחוסר משמעותי ביותר בהון בהיקף של כמה מיליארדי שקלים".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
אם מגדל לא תצליח לנקוט בצעדי מתאימים יהיה לה גירעון של כמה מיליארדי שקלים, בניגוד לעודף של 2.5 מיליארד שקל שיש לה נכון לתום המחצית הראשונה השנה.
כללי הסולבנסי 2 שככל הנראה חברות הביטוח יידרשו כנראה ליישמן מתחילת 2017, משנים את אופן חישוב כרית ההון של חברות הביטוח באופן מחמיר יותר. מגדל ציינה בדוחות הרבעון השני שלה כי יהיה עליה לבצע שינוי משמעותי בתמהיל ההשקעות שלה או לבצע גידור ניכר של הסיכונים.
בעת המשבר הפיננסי ב-2008 אגף שוק ההון התערב והורה לבעלי שליטה בחברות הביטוח לחזק את ההון העצמי שהלן שנשחק בגלל הפסדים בשוק ההון. עם זאת, ככל הידוע הוראות הסולבנסי 2 לא ייושמו בשנה הקרובה, בין היתר לאור ההשלכות הפיננסיות שלהן על הון חברות הביטוח ומחלוקות בין החברות לאגף שוק ההון ביחס לאופן יישום הכללים החדשים.
סוגיה נוספת היא האם התקנות החדשות, שיישומן כבר נדחה, יכולות למנוע מבעלי שליטה מלמשוך דיבידנדים. מצב זה גם מעלה שאלה לגבי פוסון הסינית ומשקיעים המתעניינים ברכישת חברת הביטוח כלל ביחס לכדאיות ההשקעה.