דורית סלינגר דורשת ממגדל לבטל תשלום דיבידנד של 200 מיליון שקל
הממונה על שוק ההון סבורה כי בחלוקת הדיבידנד "יש בה כדי לפגוע בניהול התקין של עסקי החברה ובהיערכותה ליישום משטר כושר פירעון חדש"
המפקחת על הביטוח ושוק ההון במשרד האוצר, דורית סלינגר, הודיעה הבוקר למגדל כי היא דורשת את ביטול הדיבידנד של ה-200 מיליון שקל שאישר הדירקטוריון בשבוע שעבר. סלינגר רואה בעין לא יפה את בקשת החלוקה, כאשר חברת הביטוח שבשליטתו צפויה להציג גרעון של כמה מיליארדי שקלים בהון העצמי בעקבות יישומן של תקנות סולבנסי 2, ב-2017.
- אגף שוק ההון בוחן את חלוקת הדיבידנד המתוכננת בחברת מגדל
- העמיתים במגדל שילמו בתשואות על החשיפה המנייתית הגבוהה
- מגדל מחלקת דיבידנד של 200 מיליון ש'; חלקו של אליהו - 140 מיליון ש'
סלינגר מציינת כי בהתאם לתרחיש שביצעה מגדל באוגוסט האחרון שמטרתו לחזות את ההשפעה הצפויה העל ההון העצמי, היא סבורה כי בחלוקת הדיבידנד "יש בה כדי לפגוע בניהול התקין של עסקי החברה ובהיערכותה ליישום משטר כושר פירעון חדש". סלינגר דורשת שהדירקטוריון ייתכנס ויבטל את חלוקת הדיבידנד.
מגדל ציינה בדוח הרבעוני השני שלה כי "היעדר היערכות מתאימה עלול להביא לחוסר משמעותי ביותר בהון בהיקף של כמה מיליארדי שקלים". אם מגדל לא תצליח לנקוט בצעדי מתאימים יהיה לה גירעון של כמה מיליארדי שקלים, בניגוד לעודף של 2.5 מיליארד שקל שיש לה נכון לתום המחצית הראשונה השנה.
כללי הסולבנסי 2 שככל הנראה חברות הביטוח יידרשו כנראה ליישמן מתחילת 2017, משנים את אופן חישוב כרית ההון של חברות הביטוח באופן מחמיר יותר. מגדל מגדל ציינה בדוחות הרבעון השני שלה כי יהיה עליה לבצע שינוי משמעותי בתמהיל ההשקעות שלה או לבצע גידור ניכר של הסיכונים. למגדל היקף תיק ביטוח חיים הכי גדול מבין כל חברות הביטוח הגדולות והתקנות החדשות ישפיעו דרמטית על רכיב אובדן כושר עבודה שהוא חלק מביטוח החיים. חברות הביטוח ידרשו בין היתר להגדיל את כרית ההון לרכיב זה.