$
בורסת ת"א

לאומי מבקש מביהמ"ש לפטר הדירקטורים של פישמן בכלכלית ירושלים

בתגובה לגיוס הגדול שביצעה החברה תוך התעלמות מעמדת הבנק - ושהוביל לדילול משמעותי באחזקותיו - דורשים המנהלים המיוחדים של לאומי למנות 4 דירקטורים חדשים לחברה במקום נציגיו של פישמן בדירקטוריון

מיקי גרינפלד וגולן חזני 09:0805.11.15

בנק לאומי פונה הבוקר לבית המשפט בבקשה למנות דירקטורים לחברה במקום פישמן ומקורביו - "על מנת להבטיח שהחברה תתנהל אך ורק משיקולים של טובת החברה, בשקיפות ותחת כללי ממשל תאגידי נאותים". בקשת הבנק ה"דחופה" היא לאשר למנהלים המיוחדים להביא להעביר מתפקידם 4 חברי דירקטוריון בחברה, שמונו מטעמו של פישמן, ולמינוי של 4 חברי דירקטוריון חדשים במקומם.  

ארבעה הדירקטורים האמורים הם יו"ר הדירקטוריון פישמן, בנו איל פישמן, ביתו גב' ענת מניפז, והדירקטורית רונית אבן.

 

המנהלים המיוחדים מטעם בנק לאומי, עו"ד איל רוזובסקי ועו"ד רונן מטרי, הגישו את הבקשה בתגובה לגיוס המפתיע שהובילה אתמול הנהלת כלכלית ירושלים, מבלי לעדכן בכך את הבנק. הבנק גייס מגורמים מוסדיים 200 מיליון שקל במניות ו-50 מיליון שקל נוספים באופציות לפי שווי הנמוך בכ-17% משווי החברה בבורסה.

 

בנק לאומי, המחזיק ב-40% מהחברה - בתוקף השעבוד לחובו של בעל השליטה אליעזר פישמן - מתנגד למהלך בשל הדילול המשמעותי שכרוך בו לאחזקותיו. לאחר שהגיע לידיו הידיעה על פעולות החברה פנה הבנק במכתב חריף לחברה והורה לה לעצור את הגיוס, שהושלם בינתיים.

 

וכך מגיבים המנהלים המיוחדים מטעם בנק לאומי על מניותיו של פישמן בחברה על הגיוס, בפנייה לבית המשפט: "בקשה זו מוגשת עקב, האופן בו פועלת הנהלת החברה ובכללה, הדירקטורים מטעם בעל השליטה, כפי שהתברר למנהלים המיוחדים מאז מינויים ביום 3.11.5 ועקב הודעת החברה מאתמול בלילה  אודות הקצאה פרטית של מניות החברה אשר יהוו, לאחר הקצאתן, כ- 37.7% מזכויות ההצבעה בחברה (בדילול מלא)".

 

הבנק מלין בפני בית המשפט על מהלך הגיוס, שנעשה ללא ידיעתו: "עוד בטרם חלפה יממה ממועד מינוי המנהלים המיוחדים על ידי בית המשפט הנכבד, התברר למנהלים המיוחדים להפתעתם, כי החברה והנהלתה, מתעלמים מהם לחלוטין ופועלים באופן חד צדדי, וללא שיתוף, עדכון או יידוע המנהלים המיוחדים או בנק לאומי, שהינו בעל שעבוד על 39.7% ממניות כלכלית ירושלים, המהוות מניות שליטה בחברה הכלכלית, ואשר מהוות גם את הנכס העיקרי עליו מונו המנהלים המיוחדים. הנהלת החברה אף הודיעה במפורש, כי אין היא רואה צורך להתייעץ או לשתף את המנהלים המיוחדים בהחלטותיה הנוגעות למניות שהופקדו באחריותם".

 

עו"ד אייל רוזובסקי, מנהל מיוחד מטעם לאומי עו"ד אייל רוזובסקי, מנהל מיוחד מטעם לאומי צילום: אוהד צויגנברג

 

על פי טענת בנק לאומי, המהלך של כלכלית ירושלים, ובאופן ספציפי השווי הנמוך שעל פי נעשה הגיוס, מקורו במניעים מחשידים: "השווי שבו מבוצעת ההקצאה על פי דיווחי החברה מעורר סימני שאלה גדולים לגבי עצם ביצוע המהלך והאינטרסים העומדים מאחוריו, כמו גם לגבי אופן ההתנהלות והיכולות של נושאי המשרה בחברה. על פניו, פער עצום שכזה בין שווי ההון העצמי של החברה, כפי שמדווח בדוחות הכספיים, לבין השווי בו מבוצעת ההקצאה בפועל, הוא פער בלתי מתקבל על הדעת, האומר דרשני ומצריך בדיקה מעמיקה יותר של גורמים מוסמכים", טוען לאומי בבקשה.

 

התנגדותו החריפה של לאומי לגיוס שביצעה כלכלית ירושלים נובע כאמור מההשלכות מרחיקת הלכת של דילול אחזקותיו בכלכלית ירושלים - אחזקות שמיועדות למימוש לצורך כיסוי חלק מחובותיו הפרטיים של פישמן. "פעולה זו מובילה לכך שזמן קצר ביותר לאחר מינוי המנהלים המיוחדים על ידי בית המשפט הנכבד וכבר מבקשת הנהלת החברה לבצע פעולה של דילול המניות המשועבדות מכוחן מונו באופן משמעותי, כך שהן יהוו לאחר ההקצאה כ- 25.7% בלבד מהון המניות וכ- 27.7% בלבד מזכויות ההצבעה בחברה (בדילול מלא) באופן הפוגע באופן ממשי בגרעין השליטה בחברה", מציג הבנק את הדברים בבקשתו לבית המשפט.

 

הבנק מכיר בכך שארבעת הדירקטורים האמורים מטעם פישמן לא נכחו למעשה בישיבת הדירקטוריון שאישרה את הגיוס של כלכלית ירושלים. למעשה, ארבעתם נמנעים מלהשתתף בישיבות הדירקטוריון בתקופה האחרונה, מחשש לניגוד עניינים, בשל הצפי למכירת אחזקות השליטה של פישמן בחברה. "מצב דברים זה מעורר חשש כבד כי דירקטוריון החברה אינו מתפקד באופן מלא, ואינו שוקל את כל השיקולים הנדרשים לשם ביצוע פעולות מהותיות מעין אלו", טוען לאומי בבקשה לבית המשפט .

 

אליעזר פישמן ובנו איל פישמן אליעזר פישמן ובנו איל פישמן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x