אליעזר פישמן ובנק לאומי הגיעו להסכם: לא ימונה כונס לכלכלית ירושלים
בעל השליטה בחברת האחזקות והבנק הסכימו על מינוים של עוה"ד מטרי ורוזובסקי למנהלים מיוחדים שיהיו אחראים למכירת המניות המשועבדות
לא ימונה כונס נכסים למניות (40%) כלכלית ירושליםשל אליעזר פישמן המשועבדות לבנק לאומי. פישמן והבנק הגיעו היום (ב') להסכם לפיו עורכי הדין איל רוזובסקי ורונן מטרי ימונו למנהלים מיוחדים של המניות ויהיו אחראים למכירתן. בכך נענה הבנק לבקשתו של פישמן שיימנע בכך מתיעוד של מי שימונו כונסים למניותיו. ההסכם יוגש מחר בבוקר לשופט המחוזי איתן אורנשטיין, והדיון שנקבע, יבוטל.
- לקראת הכינוס: כלכלית ירושלים פתחה במרוץ להנזלת נכסיה
- בנק לאומי הציע מתווה חדש לאחים נקש למכירת כלכלית
- לאומי מבקש למנות כונס לנכסים המשועבדים של אליעזר פישמן
קדם להסכם זה דיון שנערך בבית המשפט המחוזי בתל אביב שבו הגיב פישמן לבקשת לאומי למינוי כונס למניות. "היקף עסקיו של מר פישמן עם הבנק, בימי אביב ובימי סגריר, הסתכם במיליארדי שקלים רבים", ציין עו"ד שלום גולדבלט המייצג את פישמן. "הבנק היה שותף אינטימי לפעילותו העסקית של מר פישמן וקיבל גילוי מלא על עסקיו, עסקאותיו, החברות השונות, נכסיו והתחייבויותיו, הסיכונים וההזדמנויות. הטענה כאילו הבנק 'קרא ולמד מהעיתון' על פעילותו של מר פישמן והתחייבויותיו, היא מגוחכת. התגובה לא נועדת להתנגח או להתעמת. אין כוונה להגביר את הלהבות אלא להסביר מדוע אין טעם ענייני במינוי כונס נכסים זמני".
כלכלית הודיעה היום כי החליטה לממש נכסים בהיקף 3.7 מיליארד שקל עד 2018, שהתזרים הפנוי עבורם צפוי להסתכם ב־2.2 מיליארד שקל. מתוך זה מימושים בהיקף 1.7 מיליארד שקל ייעשו ב־2016, בעיקר מחוץ לישראל. ברבעון השלישי הקטינו המימושים את החוב הפיננסי נטו של החברה ב־400 מיליון שקל. על פי תחזית הרווח שהציגה, המתבססת על תוכנית העבודה, צפוי רווח נקי של 300-280 מיליון שקל בכל אחת משלוש השנים הבאות.
החברה פרסמה מצגת לשוק ההון לקראת הנפקת מניות ואופציות בהיקף של 200 מיליון שקל לפחות. ההנפקה אמורה להיעשות בשתי פעימות שוות ב־2016. ברק קפיטל, חברת החיתום שבניהולו של צבי מנס, תוביל את ההנפקה. הבקשה של לאומי הגיעה לאחר שבשבוע שעבר התפוצצה העסקה למכירת מניות השליטה בכלכלית ירושלים לאחים נקש ב־370 מיליון שקל. לדברי פישמן, האינטרס של לאומי הוא למנוע שחיקה בערך מניות כלכלית המוחזקות בידיו כבטוחות, ומינוי כונס ישיג את ההפך.
פישמן הציע לבית המשפט וללאומי למנות לדירקטוריון כלכלית את רו"ח צבי יוכמן או את המשנה למנכ"ל לאומי פרופ' דני צידון כנציג הבנק. זה יקבל סמכויות על הליכי מכירת המניות המשועבדות. מכתב התגובה עולה כי פישמן פרע ללאומי לאורך השנים חובות בכמעט מיליארד שקל. סכום זה מורכב מ־300 מיליון שקל בתחום הקמעונאות, 340 מיליון שקל בקבוצת מוניטין ו־310 מיליון שקל בתחום הנדל"ן למגורים. סכומים אלה לא כוללים את הפירעונות בתחום הנדל"ן המניב, הפעילות העיקרית של קבוצת פישמן.
עוד טען פישמן כי סייע ככל שנדרש למאמצים של זרוע הבנקאות להשקעות של לאומי, לאומי פרטנרס, למכירת המניות. לטענתו, הבנק החסיר מבקשתו אירועים ומסמכים בולטים שיכלו לשפוך אור על העובדה שזה שנה הבנק מנסה לממש את מניות כלכלית.
"ממילא המניות משועבדות ומוחזקות בידי הבנק, שפועל למכירתן", תהה פישמן. "מינוי כונס עלול להוות גם זרז להעמדת חובות אחרים של החברה לפירעון מיידי ולמימוש שעבודים אחרים". עוד ציין כי המניה צנחה ביומיים שלאחר הודעת הבקשה לכינוס ב־21%.