בלעדי לכלכליסט
מחזיקי האג"ח של אלון אישרו את ההזרמה לאלון ריבוע כחול
המחזיקים בקבוצת אלון אישרו בסוף השבוע את מתווה ההסכמות עם בעלי השליטה; המהלך הראשון לביצוע: הזרמה של 50 מליון שקל לחברה-הבת, שתשמש לתמיכה ברשת מגה
העימות בין קבוצת אלון למחזיקי האג"ח שלה מגיע לסיומו. מחזיקי האג"ח של הקבוצה אישרו בסוף השבוע את מתווה ההסכמות עם בעלי השליטה והחברה, שתזרים 50 מיליון שקל לחברה־הבת אלון רבוע כחול.
- המחזיקים באלון יחליטו אם לנקוט הליכים נגד החברה
- ויסמן ובירן מציגים: שיטת החליבה
- הדרכים להצלת מגה: בירן ישעבד בניין, בעלי החוב ידחו תשלום ל־2020
על פי הסדר הנושים שאישר בית המשפט ביולי 2015, אלון רבוע כחול אמורה להעביר את הסכום הזה למגה כחלק מהתחייבותה לתמוך בה. המועד האחרון להעברת הכסף לאלון רבוע כחול הוא היום, ונראה כי הכסף יועבר.
ביום שלישי שעבר קיימה אלון אסיפת מחזיקי אג"ח שדנה בהזרמה. המחזיקים טענו כי ההשקעה במגה היא מסוכנת ובלתי סבירה וכי היא מחמירה אף יותר את מצבה של אלון, שאותה הגדירו כחדלת פירעון. אלא שאם 50 מיליון השקלים לא היו מוזרמים, היה נפגע הסדר החוב בהיקף 900 מיליון שקל שהשיגה אלון רבוע כחול בשבוע שעבר מול הבנקים ומחזיקי האג"ח. כמו כן היה נופל הסדר מגה קמעונאות.
צילום: אוראל כהן |
קבוצת אלון נמצאת בשליטת ביילסול (53%) שבבעלות שרגא בירן ודודי ויסמן וארגוני הקניות של הקיבוצים (47%). על פי ההסכמות שהושגו, בתמורה להלוואה שתיתן לאלון רבוע כחול תקבל קבוצת אלון מניות דור אלון. בעלי השליטה יעמידו לה פיקדון של 15 מיליון שקל שיגן עליה מפני ירידה של עד 20% בשווי מניות אלה. נוסף על כך, בעלי השליטה יפסיקו לגבות דמי ניהול שנתיים של 12 מיליון שקל.
סעיף מהותי בהסכם נוגע להלוואה של 40 מיליון שקל שנטל שרגא בירן מאלון באמצעות ביילסול, ולא החזיר למרות שעבר מועד פרעונה. בירן וביילסול התחייבו לפרוע את ההלוואה עד סוף פברואר 2016. לצורך כך הם העמידו למכירה את מניותיהם (49%) במבנה בצומת הכבישים 531 ו־40, ששוויו המוערך 50 מיליון שקל. אלון התחייבה כלפי בעלי האג"ח שאם חברת ביילסול לא תפרע את ההלוואה עד למועד הנקוב, בעלי האג"ח יקבלו לידיהם את הזכות לתבוע את מימוש הנכס שביילסול תשעבד.