$
בורסת ת"א

המלחמה על איזיצ'יפ מגיעה לנקודת רתיחה

ביום חמישי ייפגשו משקיעי חברת מעבדי הרשתות כדי להצביע על מכירתה למלאנוקס. בעוד מנכ"ל החברה אלי פרוכטר מאמין שזה הדבר הנכון לחברה, המשקיעים מארה"ב נעמדים על הרגליים האחוריות כדי למנוע את המיזוג ופועלים להחלפת ההנהלה

שלומי כהן 07:1110.11.15

בסוף השבוע הקרוב יגיעו לסיומם שני מאבקי שליטה מרתקים. הראשון הוא של מיילן (MYL), שהגישה הצעת רכש עוינת לפריגו (PRGO) בשווי של כ־29 מיליארד דולר. ביום שישי ייפול הפור לגבי גורלה של פריגו. מיילן זקוקה ל־80% מכלל המניות למיזוג מלא עם חברת התרופות הישראלית, אבל יותר מ־50% יאפשרו לה להפעיל את פריגו כחברה־בת.

 

מאבק השליטה השני, שבו נתמקד, הוא של מלאנוקס (MLNX), שחתמה על רכישה בהסכמה של איזיצ'יפ תמורת 811 מיליון דולר במזומן. אך על אף ההסכמה, מלאנוקס נתקלת באופוזיציה לוחמנית מצד בעלי המניות האמריקאים של איזיצ'יפ. ביום חמישי בערב ייחשפו תוצאות האמת באסיפת בעלי המניות שתיערך במשרדי איזיצ'יפ ביקנעם. איזיצ'יפ זקוקה ל־75% מקולות המצביעים כדי לאשר את מכירתה.

 

המשקיעים האמריקאים רוצים עסקת מניות

אלי פרוכטר, מייסד ומנכ"ל איזיצ'יפ, לא האמין שהעסקה עם מלאנוקס, שנראית בעיניו כעסקה טובה פיננסית ובעיקר כמבטיחה בהתבוננות לעתיד, תיתפס על ידי משקיעיו הנאמנים לא פחות מאשר "גניבה", כפי שכתב אחד מהמשקיעים, שהוסיף גם ביידיש "גאנב" אם במקרה פרוכטר לא מבין אנגלית. מניית איזיצ'יפ זינקה ב־9% מאז שהודיעו על העסקה בסוף ספטמבר. כעת מחירה עומד על 24 דולר לעומת 25.5 דולר כפי שנקבע בעסקת המכירה.

 

 

 

חוד החנית של המתנגדים הם חבורת המעריצים של גורו הטכנולוגיה ג'ורג' גילדר שחברו יחדיו לקרן הגידור רייג'ינג קפיטל. הקרן, שמחזיקה ב־6.7% ממניות איזיצ'יפ, מנהלת את חילופי ההודעות הפומביות והאגרסיביות מול החברה. חבורת גילדר, שלא ידוע בכמה מניות היא מחזיקה, הפכה עבור פרוכטר מחבורה ש"מאוהבת" במניה, מלטפת את האגו ומעריצה את האנשים והחברה זה 15 שנה, לחבורה שעלולה להפיל את המכירה. פרוכטר עושה הכל כדי לשכנע אותם שהעסקה טובה, ובין השאר הוא אף העביר מסרים למשקיעים דרך ידידו הוותיק גילדר. גילדר עצמו, שחשף שאיזיצ'יפ היא אחזקתו הציבורית הגדולה ביותר, המליץ לחבורת המשקיעים ביום פרסום העסקה לרכוש מניות מלאנוקס. "אם מלאנוקס גנבה את איזיצ'יפ בזול, אז תמכרו את איזיצ'יפ עכשיו ותגנבו את מלאנוקס בזול כי היא צונחת", כתב גילדר. גילדר נתן עצה מועילה כי מלאנוקס זינקה ב־40% מסוף ספטמבר, אבל שאר המשקיעים בפורום דווקא כעסו על המלצתו.

 

בנוסף לכעס על עיתוי מכירת איזיצ'יפ, בדיוק כשהמעבד החדש והמבטיח יוצא לשוק, משקיעי גילדר כועסים שהעסקה נעשית במזומן. עסקת מניות מבחינתם היתה אידיאלית כי היא לא חייבת במס רווחי הון בארה"ב ובנוסף החלום של טכנולוגיית איזיצ'יפ היה ממשיך איתם כבעלי מניות במלאנוקס. כעסם גובר עוד יותר כאשר מסבירים להם שמנכ"ל מלאנוקס איל וולדמן לא רצה עסקת מניות כי לדעתו מניית מלאנוקס זולה מדי כיום.

 

"לא חבר של וולדמן, נפגשנו פעמים בודדות"

פרוכטר המשיך בניסיונות הפיוס עם המשקיעים, והעביר להם דרך גילדר עשר נקודות שמבהירות מדוע צריך לפעול למכירת החברה. קודם כל, פרוכטר הבהיר את טיב היחסים עם מנכ"ל מלאנוקס. "אני לא חבר של וולדמן", הוא מסביר בתגובה להתלוצצות של שניהם על כך שהעסקה נתפרה במסעדה מזרחית ביקנעם. "נפגשתי עם וולדמן פעמים בודדות במשך השנים, והוא זה שפנה אליי בהצעת רכישה אחרי קריסת המניה במאי בתגובה לנטישת סיסקו (סיסקו, שהיתה הלקוחה העיקרית, הודיעה על מעבר לפיתוח עצמי של מעבדים — ש"כ)".

 

פרוכטר התייחס גם לכך שמעבדי ה־NPU הוותיקים של החברה נמכרים היום רק לשוק הראוטרים, שהוא קטן מאוד. ישנו גם חשש שהשוק הזה יצטמצם עוד יותר ככל שהרשתות יעברו לטכנולוגיה מבוססת תוכנה, שתגרום לספקי התקשורת ומפעילי מרכזי האחסון לרכוש פחות ראוטרים. בנוסף, ארבע יצרניות הראוטרים המובילות (סיסקו, וואווי, ג'וניפר ואלקטל־לוסנט) מפתחות כיום בעצמן מעבדי NPU. עוד חושש פרוכטר שבעתיד הקרוב ראוטרים למרכזי אחסון נתונים ייבנו על בסיס מעבדים פשוטים, ללא צורך בטכנולוגיות המתקדמות שיש למעבדי איזיצ'יפ. השוק של החברה עלול להצטמצם רק לטיפול בשכבות הרשת הגבוהות עבור אפליקציות כמו אבטחה, ניתוב עומסים ובדיקות עומק.

"אני אוהב את איזיצ'יפ ולא הייתי מוכר אם לא הייתי משוכנע שזה הזמן הנכון והמחיר הנכון", מצהיר פרוכטר בסעיף השישי במכתב שהעביר למשקיעים. עוד הוסיף שהוא המשקיע הפרטי הגדול בחברה ולכן הוא רואה את עצמו באותו צד של משקיעי גילדר, "שאני אוהב ומכבד ומודה להם על כל התמיכה במשך השנים, אבל אני חרד לעתידה של איזיצ'יפ בטווח הקצר והארוך אם המכירה לא תאושר", כתב פרוכטר. בנקודה העשירית והאחרונה מפנה פרוכטר את המשקיעים לריבוי המיזוגים שיש לאחרונה בתחום השבבים, ומוסיף שבניגוד להאשמות שנשמעו נגדו, הוא לא הפך לפסימי לגבי איזיצ'יפ. "אני רק מפנה את תשומת לב המשקיעים גם לסיכונים שאורבים בדרך אם החברה תישאר עצמאית", סיכם פרוכטר.

 

משקיעי גילדר לא התרשמו מההסברים של המנכ"ל, והיום הם עוסקים מסביב לשעון כדי לארגן עוד ועוד משקיעים פרטיים שיצביעו נגד המכירה. המשקיעים מפנטזים על ניצחון שיביא גם להחלפת המנכ"ל וחלק מהדירקטוריון. אם מישהו מהם מביע חשש שבתסריט כזה המניה תצלול משמעותית, הם מתנפלים עליו בחמת זעם. כדאי למשקיעים לזכור שבפעם האחרונה שמשקיעים אמריקאים השתלטו על חברה טכנולוגית ישראלית, החליפו את הדירקטוריון ואת המנכ"ל וניהלו אותה בשלט רחוק מארה"ב, זה הסתיים בכישלון צורב. מדובר ב־OTI מראש פינה שנפלה לתחתית רב־שנתית של 75 סנט למניה כיום לעומת יותר מ־4 דולר לפני כשנתיים.

 

הכותב הוא יועץ ומשקיע בני"ע שונים

 

 

איל וולדמן ואלי פרוכטר איל וולדמן ואלי פרוכטר צילום: הילה ספאק

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x