ירידת מחירי הנפט הזניקה את הרווח הנקי של פז ברבעון
דיווחה על עלייה של 56% ברווח הנקי המתואם לרבעון השלישי של 2015 שהסתכם בכ-158 מיליון שקל לאור עלייה במרווחי הזיקוק
המו"מ למכירת מניותיו (23%) של בעל השליטה צדיק בינו בחברת האנרגיה פז טרם הבשיל לכדי עסקה, ובנתיים החברה ממשיכה לדווח על רבעון שלישי ברציפות של שיפור בתוצאות. היום (ג') דיווחה החברה על עלייה של 56% ברווח הנקי המתואם לרבעון השלישי של 2015 שהסתכם בכ-158 מיליון שקל.
- צדיק בינו מבקש למנות את שאול צמח לדח"צ בפז
- הנפט הזול הקפיץ את הרווח של פז פי 8 ברבעון השני
- שחקנית חיזוק: קרן תש"י הצטרפה לקבוצה שגיבש מודי בן ש"ך לרכישת פז
פז פועלת בשלושה מגזרי פעילות. מגזר הזיקוק שבו היא מפעלה את בית הזיקוק באשדוד, מגזר הקמעונאות והסחר שבו היא מפעילה את רשת החנויות YELLOW, ומגזר התעשיות, בו מרוכזות החברות פזגז, פז שמנים וכימיקלים, פז שירותי ונכסי תעופה ופזקר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
עיקר העלייה ברווח הנקי המתואם של פז ברבעון השלישי של 2015 מיוחסת למגזר הזיקוק שממשיך להינות ממחירי נפט נמוכים. הרווח התפעולי המתואם של חטיבת הזיקוק הכפיל את עצמו והסתכם בכ- 108 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל. הגידול נבע בעיקר מעלייה במרווח הזיקוק המתואם (הפער בין חומרי הגלם לתזקיקים שנמכרים) למרווח של 8.5 דולר לחבית ומעליית שער החליפין של הדולר לעומת השקל בהשוואה לרבעון מקביל.
הרווח התפעולי המתואם של חטיבות הקמעונאות והמסחר ברבעון השלישי הסתכם ב- 117 מיליון שקל, עליה של כ- 15% שנבעה בעיקר מגידול של 6% במחזור מכירות רשת חנויות YELLOW בהשוואה לרבעון המקביל.
הרווח התפעולי המתואם של פז-תעשיות, בה מרוכזות כאמור החברות פזגז, פז שמנים וכימיקלים, פז שירותי ונכסי תעופה ופזקר , הסתכם בכ- 44 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2015, גידול של כ- 29%.
יונה פוגל, מנכ"ל פז, אמר היום כי "פז מסכמת עוד רבעון עם תוצאות מצוינות בכל מגזרי הפעילות. ראוי לציין את העלייה המרשימה ברווחיות מגזר הזיקוק, הודות למרווחי זיקוק עולמיים טובים במיוחד ומיצוי ההשקעות הגדולות שביצענו במפעל וכל זאת על רקע ירידה חדה במחירי חבית הנפט. מגזר הקמעונאות שיפר גם הוא את הרווח כתוצאה מגידול במכירות בעיקר ללקוחות פרטיים בתחנות ועלייה נוספת במחזור מכירות חנויות YELLOW, זאת הודות לחדשנות, שירות איכותי ויעילות תפעולית. במגזר התעשיות ניכרת צמיחה ברווח בעיקר כתוצאה משיפור תרומת פזגז ופזקר".
מחפשים קונה
בימים אלו מקדם בעל השליטה בינו מהלך למכירת אחזקותיו בחברה לאור הדרישות של חוק הריכוזיות להפריד אחזקות ריאליות מפיננסיות (בינו הוא בעל השליטה בבנק הבינלאומי). באוגוסט נחשף ב"כלכליסט" כי קרן תשתיות ישראל (תש"י) סיכמה על הצטרפותה לקבוצה המונה את מודי בן ש"ך, מנכ"ל פז לשעבר, ודניאל חוסידמן, היזם היהודי ממקסיקו, ואת יזם ההייטק צבי ברק, בעל השליטה בקיסריה אלקטרוניקה רפואית. עודד פלר, בעל השליטה בכימוביל ואמיליה פיתוח הבורסאית, צפוי לפרוש מהקבוצה.
הקבוצה מנהלת מגעים לרכישת השליטה בפז, כלומר 30% ממניות החברה מידי בינו ושותפיו, משפחת ליברמן, המחזיקה במניות באמצעות דולפין אנרגיות, ומשפחת אבלס, המחזיקה בהן באמצעות אינסטנז הולדינגס. המגעים מתנהלים סביב שווי של 6–5.5 מיליארד שקל, בעוד פז נסחרת בתל אביב בשווי של 6 מיליארד שקל.