דויטשה בנק מצא עסקאות חשודות בפעילותו ברוסיה בשווי כולל של 10 מיליארד דולר
הבנק הגרמני גילה עסקאות חשודות בשווי 4 מיליארד דולר, בנוסף ל-6 מיליארד הדולר שהתגלו כתוצאה מעסקאות מראה. לפי הדיווח, חלק מהחשבונות שנבדקו שייכים למקורבים לנשיא רוסיה פוטין
דויטשה בנק גילה עסקאות חשודות בשווי 4 מיליארד דולר הקשורות לפעילות הבנק ברוסיה, זאת בנוסף ל-6 מיליארד דולר שכבר נתגלו כתוצאה מעסקאות מראה (mirror trades).
הבנק הודיע ביוני כי הוא עורך בדיקה של עסקאות מסוג זה שנערכו דרכו ברוסיה החל מ-2012, זאת בעקבות בקשה מצד הבנק המרכזי ברוסיה באוקטובר 2014. הבנק המרכזי, שערך בדיקה משלו על העסקאות אף קנס את דויטשה ב-5,000 דולר, בעיקר בשל בעיות בביצוע ההליכים הנדרשים. עם זאת, הרגולטור הרוסי קבע כי דויטשה בנק היה קרבן של מזימה לא חוקית, ופתר את הכשלים הטכניים. הבדיקה הזו היא שהובילה לגילוי על העסקאות החשודות הנוספות ב-4 מיליארד דולר.
עסקאות מראה מסוג זה, אף שהן חוקיות תחת נסיבות מסוימות, עלולות לשמש כדי לעקוף את החוקים האמריקאים לגבי דיווח כל העברות בינלאומיות של סכומי כסף גדולים. לפי מקורבים, הבנק חלק בספטמבר את המידע הזה עם הרשויות הבינלאומית, והרשויות בארה"ב החלו כבר בחקירה לגלות האם האופן בו ניהל דויטשה בנק את אותן עסקאות מראה, הפר את החוקים נגד הלבנות הון בארה"ב. החקירה בארה"ב נמשכת, והסכום הכולל של העסקאות ישמש בקביעת הקנס הסופי שיטילו בארה"ב על הבנק, אם ימצאו שפעל שלא כשורה.
לפי המקורבים, חלק מהחשבונות שנבדקו על ידי דויטשה שייכים למקורבים לנשיא ולדימיר פוטין, ביניהם קרוב משפחתו ושני חברים ותיקים, ארקדי ובוריס רוטנברג.
באוקטובר דיווח הבנק כי הבדיקה של העסקאות ברוסיה גילתה הפרות של המדיניות הפנימית ופגמים בפיקוח. לפיכך, הם העלו את ההקצאה לכיסוי הוצאות משפטיות ב-1.2 מיליארד יורו, בעיקר כדי לכסות בעיות משפטיות כתוצאה מהפעילות הרוסית. כמו כן, בחודשים האחרונים סגר הבנק את מרבית הפעילות שלו במוסקבה, בטענה כי הוא רוצה לפשט את הפעילות. הוא הוסיף כי נקט בהליכים משמעתיים נגד אנשים המעורבים בעניין.