אחרי 38 שנה: מנכ"ל צים רפי דניאלי פורש מהחברה
דניאלי, שמונה לתפקיד המנכ"ל ב-2009, אמר כי לעזיבה אין קשר לדחיית ההנפקה בניו יורק או להסדרי החוב; לדבריו, "זו החלטה שהתבשלה כבר לא מעט זמן"
מנכ"ל חברת הספנות צים, רפי דניאלי, החליט לעזוב את תפקידו לאחר שבע שנים. אתמול מונתה ועדת איתור לחיפוש מנכ"ל חדש. מי שמינה את הוועדה הוא דירקטוריון צים, שנמצאת בשליטת חברת האחזקות קנון שפוצלה מהחברה לישראל בסוף 2014 בעקבות הסדר החוב. קנון נשלטת על ידי עידן עופר (46.3%) ובנק לאומי (14%) .
עד שיימצא מחליף ימשיך דניאלי בתפקידו, ולאחר מכן, על פי בקשת הדירקטוריון, ימשיך להיות יועץ חיצוני לחברה, במקביל לכהונתו של המנכ"ל החדש.
דניאלי עובד בצים כ-38 שנה בתפקידים שונים. ב-2009 אחרי המשבר הפיננסי העולמי מונה למנכ"ל. לדבריו, להחלטה לעזוב את צים אין קשר לאירועים השונים שעברו על החברה כמו הסדרי החוב או דחיית ההנפקה שתוכננה בניו יורק.
"אחרי שבע שנים בתפקיד החלטתי לעזוב, זו החלטה שהתבשלה כבר לא מעט זמן. מוניתי לחברה בסיטואציה מאוד קשה ב-2009 כאשר צים ידעה א גם בעיות מאקרו חיצונייות, גם בעיות ענפיות וגם בעיות מבניות בתוך החברה עצמה. היום אני עוזב חברה במצב שונה לחלוטין. צים עברה שני הסדרי חוב קשים גם ברמה הבינלאומית. הסדר החוב היה משהו באמת חריג ובוצע מחוץ לכותלי בית המשפט מול הרבה מאוד נושים ומעבר של תהליך לשינוי מבני בחברה", אומר דניאלי בשיחה עם "כלכליסט".
רפאלי התפטר מפקידו כמנכ"ל ביולי 2014 ואמור היה לשמש יו"ר. ואוולם בשל ביקורת מצידם של המוסדיים על חלקו במשבר אליו נקלעה צים, הוא המשיך לכהן כמנכ"ל. במהלך כהונתו של דניאלי צים עברה פעמיים תהליך של שינוי מבני (רה-ארגון) - ב-2009 אחרי משבר הסאב פריים העולמי, וב-2014 עם ביצועה של תוכנית ההתייעלות. במסגרת ההסדר, חובה הפיננסי של חברת הספנות בסך 1.4 מיליארד דולר הומר ל-68% ממניות החברה, כאשר החברה לישראל ויתרה על חוב של 238 מיליון דולר והזרימה עוד 200 מיליון דולר. עקב הוויתור על החוב, החברה לישראל קיבלה מניות של צים והיא מחזיקה ב-32% ממנה.
ההסדר, שהיטיב מאוד עם חברת הספנות, וצניחת מחירי הדלק הביאו את צים להציג ביצועים משופרים בתשעת החודשים הראשונים של 2015 ביחס לתקופה המקבילה עם רווח של 35 מיליון דולר לעומת הפסד מקביל של 192 מיליון דולר. את הרבעון השלישי השנה סיכמה חברת הספנות עם רווח נקי של 11 מיליון דולר לבעלי המניות, בהשוואה להפסד של 64.5 מיליון דולר ברבעון המקביל - למרות ירידה של 12% בהכנסות.