בפעם השלישית רשות ני"ע דורשת תיקון לתשקיף המשביר
בצעד יוצא דופן הורתה הרשות לחברה להעלות את שיעורי ההיוון בהערכות שווי הבטוחות להנפקת האג"ח, שכן תחזיות הצמיחה של המשביר היו אופטימיות מדי. זאת לאחר שדרשה כבר תיקוני הערכה על פי שווי הנכסים ולא על פי שווי הפעילות
בפעם השלישית דרשה רשות ני"ע לתקן את התשקיף של המשביר 365, שבשליטת רמי שביט. הרשות התערבה באופן חריג והורתה על תיקון הערכות השווי של המשביר בתי כלבו ורשת הקוסמטיקה ניו־פארם, באמצעות העלאת שיעורי ההיוון — דבר שהוריד את שווי הבטוחות לאג"ח שהחברה מבקשת להנפיק ב־35 מיליון שקל ל־469 מיליון שקל.
הצעד נחשב חריג, שכן בדרך כלל מבקשת הרשות מהחברות רק להוסיף הסברים מילוליים למשקיעים, כדי להבהיר סוגיות שונות. הפעם דרשה הרשות את תיקון שיעורי ההיוון, משום שלדעתה שביט היה אופטימי מדי בתחזיות שלו. המשביר הניחה שיעורי צמיחה נאים של כמה אחוזים על פני השנים הקרובות, זאת בעוד מרבית הרשתות הקמעונאיות חוו נסיגה בהכנסותיהן בשנה האחרונה, לאור התנאים בשוק.
המהלך הזה של הרשות הוא שעיכב את השלב הציבורי בהנפקת האג"ח של המשביר 365, אף שהשלב המוסדי הושלם כבר בשבוע שעבר. רק לאחר שהמשביר פרסמה את התשקיף המתוקן נתנה רשות ני"ע אור ירוק לשלב הציבורי. מקורות בשוק העריכו כי זה יתבצע בימים הקרובים.
אין זו הפעם הראשונה שהרשות מתערבת במהלך הנפקת האג"ח של המשביר. בדצמבר 2015 ביקשה משביט לתקן את שווי הבטוחות לפי ההון העצמי, ולא לפי שווי הפעילות. בהמשך פנתה אליו וביקשה לבצע תיקון נוסף, שקשור למועדי הערכות השווי. התברר כי ההערכה לגבי המשביר בתי כלבו היתה נכונה לסוף 2014, ואילו ההערכה לניו־פארם היתה נכונה לסוף המחצית הראשונה של 2015. שביט התבקש להציג שתי הערכות שווי לאותו מועד, וכתוצאה מכך תוקנו הערכות השווי והותאמו לסוף חודש ספטמבר 2015.
השלב המוסדי נסגר בריבית המקסימלית האפשרית, 7.75% לא צמודה, המשקפת את הסיכון שגילם השוק ביחס לקבוצה. לאחר שרשות ני"ע דרשה משביט להעלות את שיעורי ההיוון (בהערכת השווי לניו־פארם, למשל, עלה ההיוון מ־9.6% ל־12%), ירד השווי המצרפי של שתי החברות ב־35 מיליון שקל. אלמלא איחוד המטות שביצע שביט — שהביא לחיסכון בעלויות הפרסום לקבוצה — היה השווי נמוך אף יותר.